Haberler

Karabük //1// Üniversiteli Kızlardan Kurulu "Ana Mehter Takı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Burhanettin Uysal'ın Girişimleriyle Kız Öğrencilerden Katılımıyla "ana Mehter Takımı" Kuruldu. 2 Aydır Çalışmalarını Sürdüren Mehter Takımı, Şu An 3 Marş Çalarken, Gelecek Gösteri Tekliflerini de Bekliyor.

KARABÜK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal'ın girişimleriyle kız öğrencilerden katılımıyla "Ana Mehter Takımı" kuruldu. 2 aydır çalışmalarını sürdüren mehter takımı, şu an 3 marş çalarken, gelecek gösteri tekliflerini de bekliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal öğrencilerin sosyal aktivitelerini arttırmak amacıyla kızlardan kurulu bir mehter takımı kurulmasını önerdi. Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Dilek Göktürk başkanlığında müzik bölümünden 14, diğer bölümlerden de 12 olmak üzere 26 kız öğrenci ile çalışmalara başlanıldı. Ana Mehter Takımı şu an "Genç Osman", "Ordu Marşı" ve "Ceddin Deden, Neslin Baban" marşlarını çalarken, ilk gösterilerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptılar. Karabük'te sivil toplum örgütlerine üye kadınların bulunduğu kortejin başında marşlar çalarak yürüyen mehter takımı büyük ilgi gördü. Vatandaşlar cep telefonlarıyla mehter takımının fotoğraflarını çekerken, alkışlarıyla destek verdi.

Mehter takımı üniversitenin konferans salonunda çalışmalarını sürdürürken, Rektör Uysal da çalışmayı takip etti. Öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştirmek için her türlü imkanı sağladıklarını belirten Uysal, "Bunlardan bir tanesi de fikri bana ait olan ama öğrencilerimizin özverili çalışması ile 2 ay gibi kısa bir sürede hazırlamış olduğumuz Ana Mehter Takımı. Neden Ana Mehter Takımı derseniz? Analarımız en üstün varlıklardır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Karabük Üniversitesi'nin farklılığını ortaya çıkarmak için elbirliği ile oluşturduğumuz bir organizasyon. Türkiye'nin neresinde olursa olsun kendilerine gelebilecek bir gösteri teklifini seve seve kabul ederiz" dedi.

Yrd.Doç.Dr. Dilek Göktürk ise, "Şu anda bazı şeyleri başardığımız için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler ise takımın kuruluşu esnasında ilk olarak yadırgadıklarını, ancak mehter takımında yer aldıktan sonra çok mutlu olduklarını söylediler.

İLK GÖSTERİLERİNİ KADINLAR GÜNÜ'NDE YAPTILAR

KARABÜK Üniversitesi bünyesinde kız öğrencilerden oluşan mehter takımı kuruldu. Mehter takımı, ilk gösterisini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Göktürk tarafından kurulan mehter takımında müzik bölümünden 16, resim bölümünden ise 2 kız öğrenci olmak üzere 18 öğrenci bulunuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mehter takımı ilk gösterisini yaptı.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'nın önündeki kutlamaya sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 100 kadın katılırken, mehter takımı marşlar çaldı. Daha sonra, anıtın bulunduğu yerden Halk Eğitim Merkezi'ne doğru yürünürken mehter takımı marşları çalmaya devam etti. Üniversiteli kızlardan oluşan mehter takımı büyük ilgi topladı. İzleyenler alkışlarıyla mehter takımını desteklerken, fotoğraflar çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title