Haberler

Karabağlar'da 10 Bin Çöp Konteyneri Tertemiz Olacak

Güncelleme:

Karabağlar Belediyesi temizlik işleri ekipleri, ilçede bulanan 10 bin çöp konteynerini temizleyerek dezenfekte ediyor.

Karabağlar Belediyesi temizlik işleri ekipleri ilçede bulanan 10 bin çöp konteynerini temizleyerek dezenfekte ediyor, sinek ve koku oluşumunu engellemek için kireçlemesini yapıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle kötü koku ve sinek oluşumuna neden olan çöp konteynerleri tek tek dezenfekte ediliyor. İlçe sınırları içinde bulunan 57 mahallede bulunan 10 bin çöp konteyneri yıkanıp, bakteri öldürücü ve koku giderici antibakteriyel ilaçlarla ilaçlanıyor. İlaçlama işlemi yapıldıktan sonra konteynerlerin iç ve dış bölümleri sinek ve koku oluşumuna karşı kireçleniyor. Yapılan temizleme, ilaçlama ve kireçleme işlemlerinde halkın sağlığı ön planda tutuluyor.

"TERTEMİZ BİR İLÇE OLACAK"

Karabağlar'ın sokaklarını, caddelerini tertemiz yapmayı hedeflediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, temizlik çalışmalarına yaz ayları olmasından dolayı çöp konteynerlerinden başladıklarını söyledi. Selvitopu, halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu, bu düşünceden hareketle çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfekte işlemlerinin çok titizlikle yapıldığını dile getirdi. Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerinin gece ve gündüz iki vardiya çalışarak ilçedeki tüm çöp konteynerlerini hızlı bir şekilde temizlediklerini belirten Selvitopu, "İlçemizde tüm mahallelerde 10 bin çöp konteyneri bulunuyor. Sıcaklar nedeniyle bu konteynerlerde sinek ve kokular oluyordu. Halk sağlığını ön planda tutarak öncelikle hızlı bir şekilde bu konteynerlerin temizlik ve dezenfekte işlemlerini yaptırıyoruz. Ekiplerimiz iki vardiya çalışarak bu işlemi gerçekleştiriyor. Bundan sonra Karabağlar'da bu işlemler periyodik olarak yapılacak. Vatandaşlarımızın rahatsız olmaması ve sağlığı bizim için çok önemli" dedi.

Selvitopu ayrıca bu temizlik seferberliğinin çöp konteynerleri ile sınırlı kalmayacağını, ilçedeki tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama, süpürge, parkların ve yeşil alanların temizlik ve bakımlarının titizlikle çalışılarak süreceğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Selvitopu Karabağlar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title