Haberler

Kar Etkisini Gösteriyor

Başkentte, Kar Yağışı Yüksek Kesimlerde Etkili Olurken, Kara Hazırlıksız Yakalanan Sürücüler Zor Anlar Yaşadı.

Başkentte, kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı.

Kent genelinde sabah saatlerinde yağmurla karışık yağmaya başlayan kar, yüksek kesimlerde etkili kar yağışına dönüştü.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ulaşımda aksamalar yaşanmazken, Gölbaşı Kepekli ve İncek civarlarında, araçlarında zincir ve kış lastikleri bulunmayan araçlar kaydı. Bazı sürücülerin araçlarını yol kenarında park halinde bıraktıkları görüldü.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye ekiplerinin, iş makineleriyle yol temizleme, tuzlama ve solüsyonla yolları yıkama çalışmaları devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kar yağışı nedeniyle 800 kişiden oluşan kar temizleme ekiplerinin, 62 unimog, 20 greyder ve 20 bıçaklı kamyonla geceden itibaren üç vardiya halinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

Yetkililer, özellikle kar yağışının etkili olduğu Oran, Gölbaşı, İncek, Yükseltepe, Natoyolu mevkilerinde ana arterlerin açık tutulmaya çalışıldığını, bu doğrultuda sabah saatlerine kadar yollara bin 250 ton tuz döküldüğünü bildirdiler.

Tedbirsiz sürücüler nedeniyle bazı yollarda yaşanan küçük kazaların ulaşımda aksamalara yol açtığını ifade eden yetkililer, vatandaşların kış şartlarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladılar.

Yetkililer, akşam saatlerinde yaşanabilecek buzlanma ve don olayı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmalarını, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını ya da kış lastikleri takmalarını istediler.

-TEKİRDAĞ-

Tekirdağ ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yollardaki buzlanma dolayısıyla gece saatlerinden bu yana onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle ilçelere bağlanan yolların aralıklarla kapanması üzerine ekipler, araçların zincirsiz yola çıkmasına izin vermiyor.

Karayolları ekipleri de buzlanma görülen yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına gece saatlerinden bu yana aralıksız devam ediyor.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, telsizden yaptığı anonslarda, devriye halindeki polis ekiplerini, yollardaki buzlanmadan dolayı zorunlu olmadıkça hareket etmemeleri konusunda uyardı.

Bu arada, kent merkezinde sabah saatlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle elektriğin kesilmesi üzerine bir süre araçlara akaryakıt verilemedi.

Son yılların en soğuk kış mevsimini yaşayan Şarköy ilçesinde kar yağışı dolayısıyla Çengelli, Yörgüç, Ulaman, Yayaağaç, Bulgur, Mursallı ve Beyoğlu köylerine ulaşım sağlanamıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün iptal edilen Şarköy'den Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve Çanakkale'ye otobüs seferleri halen yapılamıyor.

Kar yağışı ile birlikte etkili olan poyraz deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Hayrabolu ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Tekirdağ ve İstanbul'a olan otobüs seferleri iptal edildi.

Köyleri ile Şalgamlı beldesine ulaşım sağlanamıyor.

İpsala Sınır Kapısı'na bağlanan D-100 kara yolunda tipi ve yoldaki tuzlama çalışmaları nedeniyle tırların geçişine izin verilmiyor.

-BALIKESİR-İZMİR KARA YOLU-

Edremit-Yenice kara yolunda mahsur kalan 6'sı yolcu otobüsü 16 araç, Edremit Belediyesine ait iş makinelerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle gece Edremit-Yenice kara yolunda mahsur kalan 6'sı yolcu otobüsü 16 araç, Edremit Belediyesine ait iş makinelerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Balıkesir Valiliği Özel İdare Müdürlüğü ile Karayolları ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bu arada, Balıkesir'de dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Balıkesir-İzmir kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Balıkesir Afet Yönetim Merkezi'nden aldığı bilgiye göre, Balıkesir-İzmir kara yolu dün geceden itibaren şiddetini artıran yoğun kar yağışı ve tipi ile kayan araçlar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapandı.

Kızılay ekipleri, yolda belli sürelerle mahsur kalan yolculara kumanya dağıttı.

Karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından, özellikle Çanakçı mevkisinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

-KARTALKAYA'DA 16 KİŞİ ZEHİRLENDİ-

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da 16 kişi ilk tahminlere göre karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Kartalkaya'daki bir otelde tatilciler ve personel olmak üzere 16 kişi karın ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri üzerine ambulanslarla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine getirildi. Hastaneye gelen 16 kişiden ikisi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken diğer 14 kişinin tedavileri servislerde devam ediyor.

Hastanede tedavisi devam eden tatilciler, olayın nasıl olduğunu hatırlamadıklarını söyledi.

Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title