Haberler

Kapaklı'da 1 Ayda 143 Yapıya Kullanma İzin Belgesi Düzenlendi

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 1 ayda 143 yapıya kullanım izninin verildiği kaydedildi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 1 ayda 143 yapıya kullanım izninin verildiği kaydedildi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Mart ayı içerisinde 15 adet imar durumu düzenlendiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "29 adet yeni yapı, 5 adet ilave kat ve 4 adet de tadilat düzenlendi. Başvurusu yapılan 25 adet ruhsat dosyası ise incelemededir" dedi.

Mart ayı içinde 10 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldığını belirten Mandalı, bu süre zarfında 4 adet müteahhit ve şantiye şefi değişikliği ruhsatı düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Bir aylık süre zarfında 160 adet hak edişin yerinde kontrol edilerek tamamlandığını belirten Mandalı, "160 adet hak edişin ödemesi için Çerkezköy Mal Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. 17 adet kat irtifakı tamamlandı. 10 adet mahkeme ve banka icra yazıları yazıldı. 143 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlendi. 99 adet DASK için adres ve numarataj işlemi yapıldı. 33 adet binanın İnşaat Sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı" ifadelerini kullandı.

İnşaatı biten 140 adet binanın harç tahsilinin yapılabilmesi için Vergi Dairesine yazı yazıldığını kaydeden Başkan Mandalı, "Bir aylık süre zarfında 5 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk yapıldı. 10 Adet Cins Tahsisi tamamlandı. 7 Adet Geçici Ustalık Belgesi düzenlendi. Yol aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrolleri yapıldı. 18 Adet Şantiye Şefi İstifası gerçekleştirildi. Ayrıca imar planı yapım çalışmaları için kurum görüşleri yazısı yazıldı" açıklamalarında bulundu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title