Haberler

Kapaklı Belediyesi 12 Milyonluk Kredi Kullanacak

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı’nda, yeni bağlanan mahallelerden Karağaç başta olmak üzere 5 yeni mahalleye beton yol yapımı için 12 milyon TL’lik kredi alınması kararlaştırıldı.

Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı'nda, yeni bağlanan mahallelerden Karağaç başta olmak üzere 5 yeni mahalleye beton yol yapımı için 12 milyon TL'lik kredi alınması kararlaştırıldı.

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Meclise sunulan dilekçelerin görüşüldüğü toplantıda komisyon raporları da karara bağlandı. Toplantı'nın ilk gündem maddesinde Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü'nün bilirkişi seçimi konulu yazısı görüşüldü. Bilirkişi Heyeti'ne Mehmet Karaçoban, Sadi İkizler, Güray Mandalı, Seyfettin Palaz, Murtaza Gül ve Sadettin İbo'nun seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Dernek Üyeliği konulu yazısının da oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün boş kadro değişikliği konulu yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası konulu yazısı görüşüldü. Daha önce Jandarma Alanı olarak tahsis edilen yerde bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ve tahsis işleminin fesh olduğunu söyleyen Başkan Mandalı, "Şimdi aynı yeri İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için talep ediyorlar" dedi. ahse konu alanın İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı için tahsisine ilişkin gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi.

Toplantı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Daha önce Hükümet Konağı yeri olarak belirlenen alanın Kapaklı Kaymakamlığı'na tahsis edilmesi oy birliği ile İmar Komisyonu'na gönderildi. Toplantıda daha sonra ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin maliklerine satışları görüşülerek belirlenen yerlerde belediye hissesinin satılması oy birliği ile kabul edildi.

Karaağaç Mahallesi İmar Harçları konulu gündem maddesinin Tarife Komisyonu'na, Belediye Hizmet Binası Çatı Düzenlemesi konulu gündem maddesinin de İmar Komisyonu'na havale edildiği toplantının son gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü'nün Kredi Kullanılması konulu yazısı görüşüldü. Gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Karaağaç, 5 köy mahalle ve ilçe merkezinde asfalt ve beton yol yapımı için 12 milyon TL'lik kredi kullanmak istiyoruz. Bu kredi ille de İller Bankası'ndan kullanılmak zorunda değil. İlçemizde bize kredi vermek isteyen özel bankalar da var. Konuyu komisyona havale edelim. Belediyemiz için neresi daha uygunsa krediyi oradan kullanalım" dedi. Gündem maddesi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Toplantı, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin, komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanmasının ardından sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaçoban Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title