Haberler

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti'ne Basın Bayramı Ziyaretleri

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) "24 Temmuz Basın Bayramı" dolayısıyla gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) "24 Temmuz Basın Bayramı" dolayısıyla gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Nevşehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Odası Meclis Başkan Vekilleri Mehmet Varol ve Zafer İnanır, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle ziyaret etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Başkan Yardımcıları İsmail Oral ve Mert Özpamuk, Genel Sekreter Murat Şişman, Genel Sayman Kemal Varış, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Uzun ve Ali Çamur ile basın mensupları tarafından karşılanan heyetler, Nevşehir'de görev yapan yazılı ve görsel medya çalışanlarının gününü kutladı.

Ziyarette konuşma yapan Nevşehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, tüm basın mensuplarının basın bayramını kutladı.

Oda olarak geçmişte basın mensupları ile yakın ilişkilerde bulunmamalarının eksikliğini bildiklerini ve bunu telafi etmek için çalıştıklarını kaydeden İnce " basın mensuplarının sorunlarını öğrenmek ve elimizden gelen katkıyı sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz dönemde istediğimiz oranda işbirliği yapamadık. Ama bunu telafi edeceğiz. Basının Nevşehir için değerini biliyoruz. Oda olarak biz üyelerimize hizmet verirken, basın mensupları olarak sizler tüm halka hizmet ediyorsunuz. Üzerinizde büyük sorumluluk ve görev var. Bunun bilinci ile hareket ettiğinizi de memnuniyetle takip ediyoruz. Tekrar basın bayramınızı kutluyor, görevlerinizde başarılar diliyoruz" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise Cemiyete yaptığı ziyarette, basın mensuplarının topluma doğruları nakletmesinin önemli olduğunu, Nevşehir basınının da bu noktada hareket etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Basında sansürün kaldırılışının öneminin büyük olduğunun altını çizen Yıldız, sansürün olduğu bir ortamda basın kuruluşlarının çalışmasının, halkın doğru, tarafsız bilgi almasının, kamu yöneticilerinin doğru ve yanlış yaptıkları noktaları anlamalarının mümkün olmayacağını kaydetti.

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir ise, ülkenin ileri demokrasiye geçişi, kalkınması, çağdaş toplumlar seviyesini yakalamasında basının eleştiri ve doğrulara yönlendirme çabalarının önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Basının zor şartlar altında önemli sorumlulukları yüklenerek, gece gündüz demeden çalıştığını yakinen bildiğini ifade eden Özdemir " sendika olarak basın mensuplarının her zaman yanındayız. İyi bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Tüm basın çalışanlarının bu özel günlerini kutluyoruz" diye konuştu.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, da ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti'ni kurmadaki amaçlarının gazetecilik mesleğinin toplumda hak ettiği yeri alması ve basın mensuplarının dert ve sıkıntılarını çözme noktasında çalışma yapmak olduğunu kaydeden Koca, yaptıkları çalışmalarla bunu sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Yerel basının önemli sorunlarının bulunduğunu kaydeden Koca " basın mensupları zor şartlar altında halkın doğru, tarafsız bilgi alması için çalışıyor. Bir nevi kamu görevi yapıyor. Burada her kurumun yardımcı olması gerekir. Yaptığımız eleştiriler ilimizin gelişmesi, eksiklerin giderilmesi ve sorunların çözümüne yönelik, kırmadan dökmeden yapıcı bir üslupla gerçekleşiyor. Nevşehir basını gerçekten sorumlu bir gazetecilik örneği sunuyor. İçimizde asıl işi gazetecilik olmayıp, sırf farklı alanlardaki işlerini yürütmek için güç sağlamak olan birkaç kişi haricinde iyi bir noktada bulunduğumuzu belirtebilirim" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Osman Koca Kapadokya Nevşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title