Haberler

Kapadokya'da 4k Teknolojisiyle Belgesel Çekildi

Güney Kore'deki bir prodüksiyon firmasından 16 kişilik ekip, Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da 4K teknolojisi kameralarla 3 boyutlu belgesel çekti Peribacaları, vadileri ve yer altı şehirleriyle ünlü Kapadokya'da balon turu da yapılarak çekilen 30 dakikalık belgeselin, 4K televizyonların tanıtım yüzü olacağı belirtildi Belgeselin yapımcısı Kim Kyung il: "Kapadokya'daki peribacaları ve vadiler, 3 boyutlu çekim için ideal. Bu yüzden balona binip Kapadokya'yı gökyüzünden çektik" "Belgeselde Kapadokya'nın hem doğa hem de tarih zenginliğini en iyi şekilde yansıttık"

MURAT ÖNER TAŞ - MURAT ASİL - Güney Kore'deki bir prodüksiyon firmasından 16 kişilik ekip, Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya'da 4K teknolojisi kameralarla 3 boyutlu belgesel çekti.

Yönetmenliğini Yang Seung Duck, yapımcılığını ise Kim Kyung-il'in yaptığı "Tanrıların Şehri" adlı belgeselin çekimleri 10 gün sürdü. Peribacaları, vadileri ve yer altı şehirleriyle ünlü Kapadokya'da balon turu da yapılarak çekilen 30 dakikalık belgeselin, 4K televizyonların tanıtım yüzü olacağı belirtildi.

Yapımcı Kim Kyung-il, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojinin son ürünü olan 3 boyutlu, 4K kameralarla full HD'den 4 kat daha yüksek görüntü kalitesi elde edildiğini belirterek, "Güney Kore Devleti, 3 boyutlu teknolojinin gelişimi için bize destek verdi ve biz de çekimler için Kapadokya'yı seçtik" dedi.

Belgeselin ve demoların, 4K televizyonların tanıtımında tüm dünyada gösterileceğini ifade eden Kyung-il, 4K televizyonların demolarında Kapadokya'nın olacağını ve sürekli gösterileceğini, ayrıca belgeselin Güney Kore, Amerika ve Avrupa'daki televizyonlarda yayınlanacağını söyledi.

Kapadokya'nın 3 boyutlu çekim için ideal bir yer olduğuna dikkati çeken Kyung-il, şunları kaydetti:

"Kapadokya'nın 3 boyutlu, 4K teknolojisiyle ilk belgeselini çekiyoruz. Kapadokya'yı seçmemizde, UNESCO listesinde yer alması, tarih ve doğanın iç içe olması etkili oldu. Kapadokya'daki peribacaları ve vadiler, 3 boyutlu çekim için ideal. Bu yüzden balona binip Kapadokya'yı gökyüzünden çektik. Pilotumuz Halis Aydoğan da bize vadiler içinde harika bir çekim imkanı sundu. Vadilerin içinde süzülerek, peribacalarının yanından geçtik. Balon dışında Göreme, Uçhisar, Avanos, Zelve, Paşabağı, Aşk Vadisi, Kızıl Vadi ve Yunak Evleri'nde çekimler yaptık. Belgeselde Kapadokya'nın hem doğa hem de tarih zenginliğini en iyi şekilde yansıttık."

Kyung-İl, belgeselin ve demo sunumların ekim ayında hazır olacağını, bu çekimlerin aynı zamanda film festivalleri ve teknoloji fuarlarında da kullanılacağını sözlerine ekledi.

"Kapadokya, 4K televizyonların tanıtım yüzü olacak"

Kapadokya bölgesinde balon turları düzenleyen bir firmanın müdürü Mehmet Halis Aydoğan ise belgesel ve demolarla Kapadokya'yı çok geniş bir kitleye tanıtacak olan projenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Firma olarak Kapadokya'nın tanıtımı için yurt dışında fuarlara katıldıklarını belirten Aydoğan, "Aynı zamanda yabancı ülkelerden gelen ekiplere de destek olmaktayız. Bu projede yer almamızdaki hedef ise Türkiye turizmine katkı sağlamak" diye konuştu.

Aydoğan, şunları söyledi:

"Full HD'den 4 kat daha yüksek görüntü sunan 4K televizyonların tanıtım yüzü olan belgesel ve demo gösterilerinde Kapadokya'nın olması, tanıtımımız için çok önemli. Türkiye ve Kapadokya'yı cazip hale getirecek bu görselle Kapadokya'ya olan ilgi daha da artacaktır. Kapadokya'yı yüksek çözünürlükte izleyenlerin bölgemize hayran kalmaması imkansız. Dünyanın dört bir yanından turistler, peribacaları, vadiler ve kayadan oyma mekanları görmek ve balonla uçmak için Kapadokya'ya gelecek." - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title