Haberler

Kanseri Yenen Ensar, Hayalindeki Yatakta Uyuyacak

Adana'da, 2 yaşında yakalandığı kanseri 5 yaşında yenmeyi başaran ve hayata yeniden "merhaba" diyen Ensar Şen'in "arabalı yatak" hayali, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından gerçekleştirildi.

Adana'da, 2 yaşında yakalandığı kanseri 5 yaşında yenmeyi başaran ve hayata yeniden "merhaba" diyen Ensar Şen'in "arabalı yatak" hayali, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde, 2 yaşındayken lösemi teşhisi konulan, ailesi, doktorları ve LÖSEV'in desteğiyle bu hastalığı 3 yılda atlatan Ensar, normal yaşamına döndü.

Kanseri yenen hastalara, bir dilek tutma ve bu dileği yerine getirme fırsatı veren LÖSEV, Ensar'ın da bir dilek tutmasını istedi.

LÖSEV yetkililerinden "arabalı yatak" talebinde bulunan Ensar'ın dileği, bağışçılarının desteğiyle temin edildi.

Hayata yeniden "merhaba" diyen Ensar'ın "arabalı yatağı", Şen ailesinin merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi'ndeki evine götürüldü.

Ensar, çok istediği "arabalı yatağa" kavuşmanın, annesi Yıldız Şen de oğlunun hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadı.

Annesinden "arabalı yatak" istediğini ancak ailesinin maddi durumu nedeniyle alamadığını ifade eden Ensar Şen, "Hayalim şimdi gerçekleşti." dedi.

Yatağını çok sevdiğini anlatan Ensar, herkese teşekkür etti.

Anne Yıldız Şen de 2 yaşındayken lösemiye yakalanan çocukları için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı gösterdiklerini söyledi.

Ensar'ın 4 çocuklarından en küçüğü olduğunu belirten Şen, "Ensarımız lösemi hastalığına yakalandıktan sonra LÖSEV bize destek oldu. En zor dönemlerimizde hep yanımızda oldu. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Ensar'ın en büyük hayali arabalı yataktı, bunu maddi durumumuzdan dolayı alamıyorduk. LÖSEV oğlumun hayalini gerçekleştirdi, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Tedavi sürecinde Ensar ile yakından ilgilenen LÖSEV Adana Temsilcisi Haluk Üçel de 3 yıl boyunca Ensar'ı yalnız bırakmadıklarını anlattı.

LÖSEV'in çocukların dileklerini yerine getirme uygulamasını anlatan Üçel, şunları kaydetti:

"Özellikle bağışçıların destekleriyle ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu, Türkiye çapındaki bağışçılar sayesinde yapılıyor. Uzun zamandır hasta ve aile ziyaretlerimizde, çocukların dileklerini alıyoruz. Bu dileklerin gerçekleşmesi için vakfımıza başvuruyoruz. Çocukların hayalinde olan eşya, giyim veya bir faaliyeti gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ensar'ın da bir arabalı yatak hayali vardı. Bunu LÖSEV'e ulaştırdık. LÖSEV de bağışçılarımız sayesinde bu dileğin gerçekleşmesine aracı oldu."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çukurova Üniversitesi Seyhan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title