Haberler

Kandilli'deki Kömür İşletmesinin Kapanacağı İddiası

TTK Genel Müdür İnan: "Madencilik tekniğine uygun çalışmalarını istedik.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Hema Endüstri AŞ'nin Kandili Kömür İşletmesinin kapatılacağı iddiasıyla ilgili, "Madencilik tekniğine uygun çalışmalarını istedik. Projeye uygun olmayan veya iş güvenliği yönünde sıkıntı olabilecek eksiklikler tespit edildi" dedi.

Ereğli ilçesindeki Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kuruma ait kömür sahasında üretimini durduracağı iddialarına yönelik AA muhabirine açıklama yapan İnan, Hema'dan Kandilli Kömür İşletmesinde projeye uygun çalışmalarını istediklerini söyledi.

Şirketin işletmeyi kapatma kararı aldıkları yönünde bilgi sahibi olmadıklarını anlatan İnan, şunları kaydetti:

"Bize proje veriyorlar. Bir sözleşme var, ona uygun çalışmalarını istedik. 'Düzeltin, çalışın' dedik. Şu anda işletmeyi kapatıyorlar mı onu bilemiyoruz. Onların düşündüklerini ve nasıl hareket ettiklerini kurum olarak bilemeyiz ama madencilik zor ve ağır bir iş. Projeye uygun çalışılmadığında olanları hepimiz biliyoruz. Onlara saha vermiştik. Oradaki rezervleri alıyorlar. Madencilik tekniğine uygun çalışmalarını istedik. Projeye uygun olmayan veya iş güvenliği yönünde sıkıntı olabilecek eksiklikler tespit edildi. Soma faciasını yaşadıktan sonra kurum da kendini ister istemez kontrol ediyor.  Zaten her konuda kurum olarak tedbirliyiz. Çünkü, tehlikeli bir ortamda çalışıyoruz."

"Çalışma yönetimiyle ilgili sıkıntı var"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da Hema'nın çalıştığı sahanın TTK'ya ait olduğunu, çalışmaların projeye uygunluğunu da kurumun denetlediğini belirtti.

Taş kömürü kurumu ile şirketin, kömür rezervleri konusunda  davalık olduğunu anlatan Alabaş, "Durdurma kararıyla ilgili durum şudur:  Orada işletmenin çalışabileceği tek pano var. Şirket kendi imkanlarıyla yaptırdığı sondaj çalışmalarında projede yer almayan bir kömür damarını buldu. Bu damar TTK'nın bilmediği ve ihaleye çıkarken de gözükmeyen kömür damarı. Şirket bulduğu kömür damarında ilerletimli (galerileri açma çalışmaları yapılırken diğer taraftan kömür üretilmesine devam edilmesi) yöntemle çalışılıyor ama projesinde geri dönümlü (kömür damarının sonuna kadar gidip ana galerileri sürüp geriye doğru alarak çalışma) yöntem belirtilmiş. Sıkıntı buradan çıkıyor."

Hema Endüstri AŞ yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Hema Endüstri Burhan İnan Kandilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title