Haberler

Kanaldan 60 Metre Karayolundan 80 Kilometre

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi ile Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü birbirine sınır konumunda bulunan iki yerleşim birimi.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi ile Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çandır Köyü birbirine sınır konumunda bulunan iki yerleşim birimi. Ancak bu iki merkezi, dünyaca ünlü Dalyan kanalları ayırıyor. Kanallar üzerinden geçişi sağlayan herhangi bir köprünün bulunmaması ve 60 metrelik mesafenin karayoluyla gidildiği takdirde 80 kilometreye çıkması nedeniyle vatandaşlar kanaldan ulaşımı tekneler ve sallarla yapıyor.

Çandır köylüleri kendilerine Köyceğiz'den daha yakın olduğu için alışverişlerini Dalyan ve Ortaca'dan yapıyor. Bunun için de kanal üzerinde hizmet veren ve kadınların kullandığı sallar tercih ediliyor. Çandır Köyü'nde eğitim gören öğrencilerin de okulları Dalyan ve Ortaca'da bulunuyor. Kış aylarında Milli Eğitim Bakanlığı, Çandırlılar için 'tekne ile taşımalı eğitim ihalesi' açıyor ve öğrenci servisi görevini tekneler görüyor. Aynı şekilde herhangi bir sağlık sorununda da hastalar tekneler ve sallarla karşıya geçiriliyor.

CENAZE TEKNEYLE TAŞINIYOR

Çandır köylülerinin Dalyan'a olan bağımlılığı kadar, Dalyanlılar da Çandır'a bağlı. Eski mahalleleri olan bu yerleşim biriminde Dalyan'ın en eski mezarlığı bulunuyor. Kaya Mezarları'nın altında yer alan Çandır Belediye Kabristanlığı'na, yaşamını yitiren Dalyanlıların bir çoğu defnedilmeye devam ediliyor. Dalyan'da kılınan cenaze namazı sonrasında tekneye konulan cenaze karşıya geçiriliyor ve burada bulunan Belediye Kabristanlığı'na defnediliyor. Cenazeye katılacak olanlar da yine tekneyle karşıya geçiyor, cenazesini defnediyor ve yeniden tekne ile Dalyan'a dönüyor.

KARAYOLU 80 KİLOMETRE, KANAL 60 METRE

Dalyan Belediye Başkanı CHP'li Arif Sarı, "Dalyan'ın eski mezarlığı Kaya Mezarları'nın altında bulunan Belediye Kabristanlığı. 1980'li yıllarda Dağdibi Mezarlığı da yapıldı ancak bugün yine birçok vatandaşımız vefat ettiğinde Çandır sınırları içindeki Belediye Kabristanlığı'na gömülüyor" dedi.

Belediye Kabristanlığı'na gitmek için kanalı tekne ile geçtiklerini belirten Başkan Arif Sarı, "Dalyan ile Çandır'ı birbirinden ayıran kanalın üzerinde bir köprü bulunmuyor. Karayolu ile ulaşımda, Köyceğiz ve Sultaniye üzerinden yaklaşık 80 kilometre. Kanaldan ise karşıya geçiş 60 metre. Bu yüzden halkımız karşıya tekne ile geçiyor. Cenazelerde de tekneler kullanılıyor. Hem cenaze, hem de cenazeye katılacak olanlar Taşıma Kooperatifi'ne ait teknelerle karşıya geçiriliyor, cenazesini gömünce yeniden geri getiriliyor" dedi. - Muğla / Ortaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title