Haberler

Kanadalı Sporcular Türkiye'yi Çok Sevdi

Erzurum'da 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına Katılan ve Birçok Branşta Başarıdan Başarıya Koşan Kanadalı Bayan Sporcular, Türkiye'yi Çok Sevdiklerini Söyledi.

Erzurum'da 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına katılan ve birçok branşta başarıdan başarıya koşan Kanadalı bayan sporcular, Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. ABD galibiyetinden sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Kanadalı buz hokey sporcusu Ann Sophic Bettez, konuşmasına 'Selamunaleyküm' diye başladı.

Bugün 500 Arena Buz Hokeyi Salonu'nda güçlü rakibi ABD'yi 7-0 yenen Kanada'nın Buz Hokeyi Milli Takımı toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Maçın ardından sporcusu Ann Sophic Bettez ile birlikte basın toplantısı düzenleyen antrenör Les Lawton, takımın günden güne daha iyiye gittiğini söyledi. Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Lawton, "Bir sonraki maçımız ev sahibi Türkiye ile. Değişik bir maç olacağına inanıyorum. Kazanmayı umuyoruz. Kendimize büyük rakip olarak Finlandiye ve Slovakya'yı görüyoruz. Türk takımı yeni. İleride daha iyi olacaktır. Biraz zaman gerek" diye konuştu.

Türkiye'yi çok sevdiklerini belirten ve tekrar gelmeyi düşündüklerini sözlerine ekleyen Lawton, "Taciz iddiaları ile konuşulan herşey asılsız. Bizim kimse ile sorunumuz olmadı. Olamaz da" dedi.

Antrenörün ardından söz alan Buz Hokey sporcusu Ann Sophic Bettez, konuşmasına 'Selamunaleyküm' diye başladı. Türkiye'ye ve Türkleri çok sevdiklerini vurgulayan Bettez, "Arkadaşlarla boş vakitlerimizde rehber eşliğinde Türkçe öğreniyoruz. İlk öğrendiğimiz kelimeler 'Selamunaleyküm', 'merhaba', 'yakışıklısın', 'nasılsın'. Oyunlar bitene kadar Türkçemizi geliştireceğiz. Türk yemekleri çok lezzetli. Kilo almaktan korkuyoruz" diye konuştu.

Öte yandan bugün öğlen saatlerinde başlayan curling maçları oldukça heyecanlı geçti. Salonu tıka basa dolduran seyirciler atılan her başarılı curling taşına alkışlarla destek verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title