Haberler

Kanadalı Gelinden Gaziantepli Eşine: 'Gurban Olam Sana'

Yabancı Damat'ın evinde yabancı gelin Zeki GÜNAY/GAZİANTEP, (DHA) GAZİANTEP'te 23 yaşındaki Ercan Güler, Kanada'da üniversite eğitimi sırasında tanıştığı 20 yaşındaki Jamaika Lukac ile 'Yabancı Damat' dizisinin çekildiği tarihi evde düzenlenen nikahla evlendi.

Yabancı Damat'ın evinde yabancı gelin

Zeki GÜNAY/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'te 23 yaşındaki Ercan Güler, Kanada'da üniversite eğitimi sırasında tanıştığı 20 yaşındaki Jamaika Lukac ile 'Yabancı Damat' dizisinin çekildiği tarihi evde düzenlenen nikahla evlendi. Kanadalı gelin, dizide de herkesin sempatisini toplayan Antep şivesiyle damada "Gurban olam sana" dedi, birbirlerine baklava yedirip, aile üyelerinin elini öptü.

Bir dönem Kanal D ekranlarında izlenme rekorları kıran ve komşu ülke Yunanistan ile kardeşlik bağlarının artmasında önemli rol oynayan Yabancı Damat dizisinin Gaziantep'teki çekimlerinde kullanılan tarihi ev, bu defa yabancı bir geline ev sahipliği yaptı.

Kanada'da sinemacılık okuyan Gaziantepli Ercan Güler, 1.5 yıl önce üniversite eğitimi sırasında tanıştığı diyetisyen Kanada vatandaşı Jamaika Lukac ile evlilik kararı aldı. Çift, nikahlarını Gaziantep'te Timur Schindel'in işlettiği ve 'Yabancı Damat' dizisinin de çekildiği 100 yıllık Antepevi'nde gerçekleştirdi. Butik otel olarak kullanılan ve Gaziantep'in tarihi mekanlarından biri olan Anadolu Evleri'nin avlusunda gerçekleşen nikahta, Şehitkamil Belediyesi nikah memuru Recep Denkçeken, gelin ve damadın kimlik tespitlerini yaptıktan sonra, nikahı Türkçe ve İngilizce olarak kıydı. Türk adetlerine göre nikah defterinin geline verildiği törenin ardından, gelin ve damat birbirlerine Gaziantep baklavası yedirdi. Ercan Güler, üniversite eğitimi sırasında tanıştığı Jamaika Lukac'ı çok sevdiğini söyledi.

Jamaika Lukac ise Gaziantep'te öğrendiği, "Kele bacım, Ercan sana gurban olayım" gibi Antep şivesiyle davetlilerle şakalaştı. Lukac, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Gaziantep'i çok sevdim. Türkiye'yi çok özel ve kendine özgü buldum. Türk kültürünü yaşatmak ve korumak için emek verilmesi gerektiğini ve batı etkisinden çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ben Ercan'ı tanımadan önce Türkiye'yi çok bilmiyordum. Sadece İstanbul'u biliyordum. Türkleri çok rahat ve arkadaş canlısı buldum. Misafirlik kültürü çok güzel" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

title