Haberler

Kan Kanserini Yendi, Hekim Olacak

İzmir'de 6. sınıftayken kan kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık yoğun bir tedavi süreci sonucunda hayata ve eğitime tutunan 19 yaşındaki Ezgi Erkaya, artık başkalarının sağlığına katkıda bulunmak için diş hekimi olacak.

İzmir'de 6. sınıftayken kan kanseri (lösemi) teşhisi konulan, 3 yıllık yoğun bir tedavi süreci sonucunda azmiyle, umuduyla hayata ve eğitime tutunan 19 yaşındaki Ezgi Erkaya, artık başkalarının sağlığına katkıda bulunmak için diş hekimi olacak.

Kan kanseri teşhisi 6. sınıftayken konulan Ezgi Erkaya, ailesinin de bir anda karşı karşıya kaldığı bu hastalığa karşı yine ailesiyle birlikte azimli bir mücadele sergiledi. Teşhisin ardından kemoterapi ve radyoterapi ile 3 yıllık tedavi süreci geçiren Erkaya, bütün değerlerinin normale dönmesiyle iyileşti.

Hastalığın kontrol ve takip devresine giren Erkaya, aksamalar olsa da eğitimini kararlılıkla sürdürdü.

Erkaya, hastalıktan sağlığa ve başka hastaları sağlığına kavuşturma hedefine uzanan süreçte LYS'de tercihini Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden yana kullandı ve bu fakülteye girmeye hak kazandı.

Yaşadığı süreci anlatan Erkaya, 3 yıl süren lösemiyle yoğun mücadelesinde en büyük desteğinin bu konuda LÖSEV çalışmalarına da katılan ailesinden geldiğini belirtti.

Kendisinin ve ailesinin hastalıkla bir anda karşı karşıya kaldıklarını ancak ailesinin bilinçli davranmasıyla tedavi sürecinin süratle başladığını ifade eden Erkaya, hastalıkla mücadelesinin kendisini olgunlaştırdığını kaydetti.

İyileşme umudunu hiç kaybetmediğini belirten Erkaya, hastayken hekimlik hedefine ilerlediği günlerini şöyle özetledi:

"Uzun ve zor geçen kemoterapi ve radyoterapi süreçlerinin ardından artık iyileştim. Hastalık ve tedavi dönemi beni çok olgunlaştırdı. Umudumu hiç kaybetmedim. Artık kendimi iyi ve çok güçlü hissediyorum. En büyük desteğim her koşulda ailem oldu. Onlar da LÖSEV'den önemli manevi destek aldı. Hepimiz kararlılıkla mücadele ettik. Kontrollerim de çok iyi gidiyor. Üniversitede öncelikli tercihim doktor olmaktı. Diş hekimliğini kazandım ve artık başkalarının sağlıklı yaşamasına katkıda bulunmak istiyorum. "

-"KIZIMA SAYGI DUYUYORUM"-

Ezgi Erkaya'nın ailesi, kızlarının iyileşmesi ve üniversiteye adım atmasının sevincini yaşıyor.

Baba Mustafa ve anne Nalan Erkaya kızlarının iyileşmesi için büyük mücadele verdiklerini, travmatik günler yaşadıklarını ancak hepsini geride bıraktıklarını söyledi.

Kızının hem hastalıkla mücadele etme hem de eğitimini sürdürme konusunda azmettiğini ve başardığını belirten Mustafa Erkaya, "Kısa sürede çok olgunlaştı. Kızıma böyle bir hastalığı yaşayıp da ipi göğüslediği için saygı duyuyorum. Üniversite için mühendislik puanları da yetiyordu ama bu hastalık hepimizde yardım duygusunu artırdı. Yıllardır lösemi hastalığını yaşayan insanlarla ve LÖSEV ile paylaşım içerisindeyiz. Çok büyük destekler gördük. Hastalıkla mücadelede verilen bu destek, hastalar ve aileleri için çok önemli. Şimdi Ezgi, insanlara yardım etmek istiyor" dedi.

Erkaya, TV dizileri ve filmlerde kan kanserine yakalanan karakterlerin ölümünün sergilenmesinden, bu hastalıkla mücadele edenlerin olumsuz etkilendiğini de kaydederek, "Kanser vakaları reyting uğruna ajite ediliyor ve hasta rolündeki kişiler mutlaka ölüyor. Kanserle mücadelede azim çok önemli. Bu mücadeleyi sürdürenlerin morali bozulmamalı" diye konuştu.

- İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Sağlık Güncel Haberler

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title