Haberler

Kan Bağışı İçin Seferber Oldular

Akdeniz Anemisi hastası Kader (11), Sibel (9) ve Mustafa Demir (2)kardeşler için Wetzlar'da düzenlenen kan örneği bağışına çok sayıda katılım oldu.

Akdeniz Anemisi hastası Kader (11), Sibel (9) ve Mustafa Demir (2)kardeşler için Wetzlar'da düzenlenen kan örneği bağışına çok sayıda katılım oldu. Demir kardeşlere uygun ilik bulunması için yapılan doku tipleme kampanyasında çok sayıda Türk gönüllü de etkinliğe gün boyunca katkı sağladı. ALMAN İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde "Kader, Sibel ve Mustafa Demir kardeşler ile diğerlerinin hayatını kurtaralım 'adı altında Wetzlar'da düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Wetzlar'daki August Bebel Gesammschule'de Akdeniz Anemisi hastası olan Demir kardeşler için düzenlenen doku tipleme kampanyasında 600'ü aşkın gönüllü kan örneği verdi. Başta Wetzlar Belediye Başkan'ı Wolfram Dette ile Lahn-Dill Kaymakamı Wolfgang Schuster'in destek verdiği kampanyaya kentte yaşayan Türkler ve diğer uluslardan halk akın etti. Türk doktor ve hemşirelerin gönüllü görev yaptıkları kan bağışı kampanyasına yoğun katılım, yaşamı ilik nakline bağlı olan lösemi hastası Kader, Sibel ve Mustafa'nın babası Hamdin Demir ve akrabalarını sevindirdi.

İNSANLIK ÖLMEDİ

Kan örneği kampanyasına yoğun ilgi gösterilmesinden mutlu olduğunu belirten Mardin'li baba Hamdin Demir, "İnsanlığın ölmediğini bu kampanya bize gösterdi. Böylesine yoğun kalabalık bizleri çok duygulandırdı. Türk ve Alman bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bizim durumumuzu evlat sahibi olan herkes anlar. Çocuklarımız Kader, Sibel ve Mustafa'nın tek şansı bulunacak olan uygun ilikte. " dedi.

2 MİLYON ÜYEDEN 70 BİNİ TÜRK

Almanya'da her 45 dakikada birisinin lösemi (Kan Kanseri) hastalığına yakalandığına işaret eden Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) görevlilerinden Banu, "Tek yaşama şansları ilik naklinde . Yaşama şanslarının kendilerine bir kök hücre/ ilik naklinin yapılmasıyla olacak olan Kader, Sibel ve Mustafa isimli üç kardeşe yardım için buradayız. Almanya'da her yıl 11 bin dolayında kişin lösemiye yakalanıyor. Alman Kemik İliği Bilgi Bankası 2 milyon üyesiyle dünyanın en büyük bağış bankası olmasına rağmen yine de yetersiz kalıyor. İlik bankasındaki üye sayısı ne kadar çok olursa, bir lösemili hastanın yaşama şansı da o kadar fazla olur. Lösemi hastaları için tek tedavi yöntemi ilik naklidir. Almanya'da yaşayan Türk lösemi hastalarına uygun kemik iliğinin bulunabilme olasılığının, Türk kökenli kök hücre bağışçıları arasında diğer bağışçılara göre daha yüksektir. İlik bankamızda 70 bin civarında Türk üye var" dedi.

Wetzlar ve çevresinde yaşayan Türkler ve Almanlar , "Her şeyden önce yardıma muhtaç insanları mutlu etmek çok güzel bir duygu. Eğer işin içinde bir insanın yaşamı söz konusu ise, bunu hiç düşünmeden yapmamız zorunlu bir görevdir diye düşünüyoruz? dediler.

Kan bağışı kampanyasına çok sayıda Türk gönüllü hem kan örneği verdiler, hem de etkinlikte gönüllü çalıştılar. Doktorlar, "Tıbbın dini imanı olmaz. Sağlıklı olmanın ve başkalarının canına can verme umudunun mutluluğunu yaşıyoruz" dediler. Kan vermek için Türk Alman herkes seferber oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

Kızı devlet korumasına alınan Deniz Akkaya: Ben yolladım, burnu sürtsün

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title