Haberler

Vatandaşlardan "Kan Akan Musluk" Görselli İlanlara Tepki

Güncelleme:

Van şehir merkezinde bilbordlardaki musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile "Korkmuyor musunuz?" yazılarının yer aldığı ilanlar, vatandaşın tepkisine neden oldu.

Kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan bilbordlarda, musluklardan kan akan görsel ile üzerine Türkçe ve Kürtçe "Önleminizi alın", "Korkmuyor musunuz?", "Sonumuzu hazırlamayalım", "O kadar değersiz mi?", "Bir gün bitecek", "Bir gün her şey!", "Sahip çıkmazsanız uzak değil!", "Nefessiz kalmayalım", "Farkında mısın?" ifadelerinin bulunduğu afişlerin yer alması, tartışmalara yol açtı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kentin en işlek caddelerindeki bilbordlarda yer alan ilanı gören vatandaşlar, kan akan musluk görselinin rahatsız edici olduğunu ve hangi amaçla kullanılırsa kulanılsın böyle bir görseli doğru bulmadıklarını dile getirdiler.

Vatandaşlardan Tübyan Karakuş, yaptığı açıklamada, bilbordlardaki görselin herkeste farklı bir çağrışım yapabileceğini bildirerek, bunun, bölgede 30 yılı aşkın süre yaşanan çatışmaları da çağrıştırabileceğini ifade etti.

"SİYASİ MESAJ İÇERİYOR GİBİ"

Bilbordlardaki ilanda verilmek istenen mesajı algılayamadığını anlatan İnan Bozkaya "Kan ve musluğa bir anlam yüklemeye çalışmışlar ama ben çözemedim. Ağırlıklı olarak siyasi bir mesaj içeriyor gibi." dedi.

Caddedeki bilbordları inceleyen Enver Yalçın ise "Bana göre burada ya siyasi ya da suyla ilgili bir mesaj verilmek isteniyor. Ancak ne olursa olsun karanlık bir ortamda, kan akan musluk görüntüsü hiç hoş değil." ifadelerini kullandı.

VASKİ AÇIKLAMA YAPACAK

Bu arada, bilbordlarda yer alan ilanın, Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından verildiği, VASKİ'nin, konuyla ilgili yazılı açıklama yapacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (3)

BznMobil-IOS:

Olan oğlum hangi vatandaş tepki gösteriyor. AKP'li vekil adaylarının ve sizin gibi Yandaş medyanın çıkardığı yalan bi haber. Defolun gidin ya. Kaçış yok kazanamayacaksınız burhan com

2
2
yanıtYanıtla
can batu:

bende kürdüm sizin bu apaçi zihniyetinizin yüzünden bdp ye oy yok utanın çocuk parası it parası bit parası için bankamatiğin önünde saatlerce hanımlar ne zaman para alacak diye boynunuzu büker durusunuz akp nin yaptığı hizmetlerden faydalanmayın onurunuz varsa artık vana hizmet lazım kalkındırmak lazım ama israiloğulları zihniyetili bir takım beleşçiler nasıl yağma yaparızın peşinde

0
0
yanıtYanıtla
can batu:

edepsiz israiloğulları zihniyetli insanlar var daha vanda dışardan vana göç etmiş gelmişler yedi ecaddı vanlı olan vanlılara def olun gidin diyorlar kusura bakmayın vandan sizin gibi göçmenler def olup gidecekler yeter artık vaz geçin bu ırkçı zihniyetten milletin canına tak ettiniz kendini bilmez cahiller artık siyasetede dinede her partıya saygı duymayı öğrenin bende vanlıyım yıktınız o güzel memleketi vanlılar sizin yüzünüzden terk etmek zorunda kaldılar yurtlarını v

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title