Haberler

Kamu Çalışanlarına Müjdeler Yolda

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; disiplin ve sicil affı, 4 C'lerin kadroya alınması, derece verilmesi ve akademisyenlere zam kararlarının çıkmasını beklediklerini söyledi.
Taşbaşı Kültür Merkezi'nde başlayan Türk Yerel Hizmet-Sen...

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ; disiplin ve sicil affı, 4 C'lerin kadroya alınması, derece verilmesi ve akademisyenlere zam kararlarının çıkmasını beklediklerini söyledi.

Taşbaşı Kültür Merkezi'nde başlayan Türk Yerel Hizmet-Sen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan İsmail Koncuk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda alınan kararlarla ilgili bilgi veren Koncuk, 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu çalışanlarına bir derece verilmesi, kamu çalışanlarına sicil ve disiplin affı, 4 C'lerin kadroya alınması ve akademisyenlere zam konularında önemli adımlar atıldığını açıkladı.

Koncuk, "Kamu çalışanlarının hakkı hukuku için çalışmalarımız devam ediyor. Olumsuz toplu sözleşme dönemi yaşadık. Kamu çalışanlarını maalesef birtakım sözde sendikalar 123 TL'ye masa başında sattı. Kamu çalışanlarının iki yılını, 730 gününü çaldılar. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'e ve bu metnin altına imza atan konfederasyonun genel başkanına gerekli tepkileri gösterdik. Umut ediyorum ki bundan sonraki toplu sözleşmelerde kapalı kapılar ardında anlaşmalar olmaz; emir ve talimatla toplu sözleşmeler imzalanmaz çünkü böyle olursa kamu çalışanları hep ekonomik sosyal anlamda kaybedecek demektir. Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı'nda bazı kararlar alındı. Kamu çalışanlarının 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi konusunda bir mutabakat geçen yıl vardı ancak uygulama alanına henüz geçmedi. İnşallah bu dönem bununla ilgili kanuni düzenleme yapılması söz konusu olabilecek. Kamu çalışanlarına disiplin, affı sicil affı konusu yine gündemdeydi, karar vardı, uygulanmamıştı. Yine tekrar karar altına aldırdık. Bu dönem seçimden önce çıkarılacak bir kanunla kamu çalışanlarının tamamına yönelik devlete karşı işlenmiş suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere diğer suçların affı konusunda kanun çalışması yapılacak. 4 C'lerin kadroya alınması ile ilgili Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda Türkiye Kamu-Sen olarak çok net şeyler söyledik. 4 C'lerin kadroya alınması ile ilgili Sayın Bakanla birlikte bir adım atacağız" dedi.

İsmail Koncuk, Türkiye'de üniversitelere değer verilmediğini de iddia ederek "Profesörlerimize, araştırma görevlilerimize, doçentlerimize değer vermiyoruz. Onları yokluğun kucağına atmışız. Onların durumlarının iyileştirilmesi durumunda bir karar önümüzdeki günlerde çıkacak. Akademisyenlerimize bir zam kararının çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Mevcut Başkan Hasan Hüseyin Uygun'un tek liste ile seçime girdiği genel kurul toplantısına, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un yanı sıra Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve delegeler de katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Koncuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title