Haberler

Kamer Genç Siyah Çelenk Bırakacak

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakanlık Binası'na Bugün Saat 13.30 - 14.00 Arasında Siyah Çelenk Bırakacak.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Elazığ'da 8 Mart 2010 tarihinde gerçekleşen depremde Tunceli'de ağır hasar gören 853 binaya yardım edilmediği gerekçesiyle Başbakanlık Binası'na bugün saat 13.30 - 14.00 arasında siyah çelenk bırakacak.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Elazığ depreminden Tunceli'nin de etkilendiğini, ancak gerekli yardımın yapılmadığını söyledi. Ağır hasarlı binaya sadece çadır gönderildiğine işaret eden Genç, şöyle dedi:

"8 Mart 2010 tarihinde Elazığ'da bir deprem meydana geldi. Tunceli'ye çok yakın bir bölgede meydana geldiği için Tunceli'de bizim müracaatımız üzerine Ankara'dan giden ekip elemanların yaptıkları inceleme sonunda 853 ağır hasarlı olmak üzere tespit yapmışlardır. 8 Mart'tan bugüne kadar hiçbir hükümet yetkilisi gitmemiştir. 853 ağır hasarlı binaya devlet çadır vermiştir, çadırda yaşamaktadırlar. Hükümetten ses yok, sağır bir hükümet. Dolayısıyla bu insanlar bana telefon ediyor, "ne olacak bu halimiz' diyorlar. Bu insanlar ne olacak. Ağır hasarlı ve çadırda oturuyorlar."

-ERDOĞAN'A SİYAH ÇELENK-

Çaresiz durumda kaldığına işaret eden Kamer Genç, Başbakanlık Binası'na saat 13.30 ile 14.00 arasında siyah çelenk bırakacağını açıklayarak, "Daha da sessiz kalırlarsa onların anlayacağı eylem yapacağım" dedi.

Depremde hasar görenlerin neden Afet Bölgesi içine alınmadığını sorduğunu, ancak, "Ölen ve yaralanan yok" yanıtını aldığını vurgulayan Genç, "O zaman birkaç kişiyi mi öldürelim. Bu kadar duyarsız insanlar" diye konuştu.

-BAŞBAKAN'IN UÇAK PARASI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık yurt dışına çıktığına işaret eden Genç, "Uçaklarda geziyor. Bir yurt dışı seyahatinde 500 bin dolar para harcanıyor" dedi. Genç, Başbakan'ın yurt dışı seyahatlerinde harcanan parayla Tunceli'de hasar gören yerlere yardım yapılabileceğine de dikkat çekti.

-"BAŞBAKAN AĞLANACAK ŞEYLERE AĞLAMIYOR"-

AKP Grubu'nda ağlayan Başbakan Erdoğan'a gönderme yapan Kamer Genç, "Başbakan ağlıyor, ama ağlanacak şeylere ilgi göstermiyor" diyerek sitem etti.

-"HIDIR ARSLAN ASILIRKEN, ÇEMİL ÇİCEK O KABİNENİN İÇİNDEYDİ"-

12 Eylül'de yapılacak referandum nedeniyle gündeme gelen idam edilenler tartışmasına da katılan Genç, "Hıdır Arslan diye bir gencimiz vardı. Asılmadı, 12 Eylül'de asılmadı. Özal zamanında asıldı. Cemil Çiçek vardı, o kabinenin içindelerdi" dedi.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title