Haberler

Kamer Genç: 'Linç Girişiminde Bulunuyorlar'

Kamer Genç, 22 Nisan Perşembe Günü TBMM'deki Görüşmeler Sırasında Çıkan Kavgayla İlgili, "Tayyip Erdoğan, Mustafa Elitaş'a Talimat Veriyor. Zaten Üçüncü Defa Benim Başıma Toplanıyorlar. Linç Girişiminde Bulunuyorlar.'dedi.

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, 22 Nisan Perşembe günü TBMM'deki görüşmeler sırasında çıkan kavgayla ilgili, " Bunun başında, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş var. Bakalım nereye kadar gideceğini göreceğiz" dedi.Milletvekili Genç, Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şubesi'nin düzenlediği 'çoğunluk dayatmaları ve ulusal egemenlik' konulu söyleyişe katılmak için Konya'ya geldi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'ndaki söyleşi öncesi soruları yanıtlayan Kamer Genç, AK Parti Hükümetini eleştirirken şöyle dedi:"Ekonomik açıdan bunların zamanında yapılmış fabrika yok. Açılmış iş yok. Devletin en güzel kaynakları, şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, Telekom, Tüpraş, demir çelik fabrikalarının, büyük kesimi özel kesime gitti. Devletin sahip olduğu kaynak yok. Elektrik dağıtım şirketi yok. Şimdi karayolunu sıra geldi. Köprüleri satacak. Ekonomik yönden devlet talan edilmiş" dedi. Kamer Genç, üniversitelerin medrese eğitimine döndürüldüğünü belirtti. Genç, "üniversitede, eğitim de bitmiş. YÖK Başkanlığı'na getirdikleri kişinin kalitesi ortada.

Eğitim kalitesini artırma düşüncesi yok. Maalesef, üniversite eğitimlerini medrese eğitimine döndürmek için her türlü tezgahın peşinde koşuyor. Arkasına almış Abdullah Gül'ü, Tayyip Erdoğan'ı. Kendisinden olmayanları hiçbir kamu hizmetine almıyorlar. Hakim ve savcı almıyorlar. Yönetici, bürakrasi almıyorlar" diye konuştu.Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de 22 Nisan'da yapılan görüşmeler sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile arasındaki kavganın hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Tayyip Erdoğan, Mustafa Elitaş'a talimat veriyor. Zaten üçüncü defa benim başıma toplanıyor, linç girişiminde bulunuyorlar. Bunun başında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş var. Nereye kadar gideceğini göreceğiz. Anayasa değiştirme nedenleri, bu Anayasa değişikliği çıkarsa artık Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tek imparatoru, padişahı olur. İmparator, diktatör bunun alt zeminin hazırlıyor. Meclis'te, açık Anayasa oylaması var. Anayasa oylaması gizli yapılması gerekir. Tayyip geliyor orda, açık oylama yapıyor. Bunları görüyoruz. Öteki partileri göreve davet edeceğim. Bunu gizli yaptıralım. Milletvekili vicdanının baskı altında gelen Tayyip yönetimi var."Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başkanlık' sistemine yönelik açıklamasını değerlendirirken bunun uygulamaya konulduğunu öne sürerek, "Daha geride ne var ki? Tayyip Erdoğan, tek seçiçi. Milli Savunma Bakanı'na bedelli askerliği soruyorlar, arkadaşımız, 'Tayyip beyin, emri dışında birşey söz konusu olur mu?' diyor. Böyle bakan olur mu ?" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğuna oturan öğrenciye yönelik sözleri hatırlatan Genç, "Erdoğan, başbakanlığı 'istediğimi kesirim, asarım' diye kullanıyor. Karşısında şimdiye kadar niye yargının üzerinde duruyor; Bazı kararlar yargıdan döndüğü için. Onu sonuna kadar götürmek istiyor. Böyle zihniyetteki adam Türkiye'yi nasıl yönetir. Bu bir facia" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olayları ile ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Kamer Genç, şunları söyledi: "Erdoğan, konuşmalarında samimiyse, kanun teklifi sundum. 1937- 38 yıllarında askeri hareket yapılmış. Orada ağalık sistemi, bir takım sıkıntılar var. Oradaki Dersim'in yanındaki ilçelerde rahatsız bir takım olaylar olunca, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane'deki insanlar devlete demiş ki; 'ya bizim hayatımızı koruyun, ya da ne yapacaksınız yapın?' Oradaki askeri harekatta masum insanlar öldürülmüş, çocuklara öldürülmüş. Bu bir vaka. Kanun teklifi verdim. Hep bunları dile getirmek olmaz. 1937- 38 yılında Dersim askeri harekatında yapılan askeri harekat sırasında öldürülen, yaralanan ve haksız olarak İstiklal Mahkemeleri'nde idam edilip mezar yerleri bilinmeyen kişilerin zararlarının tanzim edilmesini istedim. O konuşma rahatsız edici bir konuşma, Dersim'de isyan yoktu, askeri harekat vardı."

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title