Haberler

Kamalak: "Gazze'deki katliam karşısında duruşuna bakacağız" -

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kendisi (Başbakan Erdoğan) Ekmeleddin Bey'in gönderdiği bin lirayı ahlaki bulmadığı için geri göndermişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kendisi (Başbakan Erdoğan) Ekmeleddin Bey'in gönderdiği bin lirayı ahlaki bulmadığı için geri göndermişti. Kanaatimizce doğru da yaptı. Şimdi, biz merak ediyor ve bekliyoruz. Acaba, Ekmeleddin Bey'in verdiği bin liraya gösterdiği hassasiyeti, 2005'te Yahudi lobisinden aldığı 'üstün cesaret ödülü' içinde gösterecek mi?" dedi.

Kamalak, partisince cumhurbaşkanı adaylarını istişare etmek ve değerlendirmek için Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantının açılışında, yarın Kıbrıs Barış Harekatının 40. yıl dönümü olduğuna işaret ederek, bunun İslam dünyasının son 300 yılda Batılılara karşı kazandığı tek zafer olduğunu söyledi.

KKTC'nin bugün sahip olduğu istikrar ve güvenlik ortamının, Milli Görüş'ün kararlı duruşu sayesinde başarıldığını savunan Kamalak, "Emperyalist ülkelerin her türlü tehdit, şantaj ve ambargosuna rağmen Milli Görüş'ün kararlılığı ve Mehmetçiğin azim ve iradesi ile Kıbrıs zaferi kazanılmıştır. Tıpkı Kıbrıs Barış Harekatı'nda olduğu gibi bugün de Türkiye'nin Milli Görüş'ün kararlılığına, Milli Görüşçülerin iman ve heyecanına ihtiyacı vardır. İşte Gazze'de yaşanan katliamlar ortada. İnanın Milli Görüş iktidarda olsaydı, Saaadet Partisi iktidarda bulunsaydı, İsrail bu katliamlara, bu insanlık dışı saldırılara cesaret edebilir miydi? Asla" diye konuştu.

- "İsrail devleti tarihin gördüğü en cani ve en terörist devlettir" -

Gazze'de tarihin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığını belirten Kamalak, "yapılan saldırıların İsrail'in ne kadar alçaklaşabileceğinin ve ne kadar vahşileşebileceğinin bir göstergesi" olduğunu dile getirdi. Kamalak, şöyle konuştu:

"Mübarek ramazan ayında camileri bombalayan, silahsız masumları hedef alan bir anlayış ancak ve ancak terörizmle, alçaklıkla ve canilikle tanımlanabilir, tarif edilebilir. Bu yüzden İsrail devleti tarihin gördüğü en cani ve en terörist devlettir. Buradan haykırıyorum, köpeğini masumların üzerine salan sahipleri de o köpeklerden daha alçak ve daha adidir. Bu katliam karşısında sessiz kalan bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar da en az bu terörist devlet kadar suçludur. Dünya hayretle bakıyormuş, dünya kınıyormuş, hadi canım sen de."

Yapılan cılız açıklamaların ve sözde kınamaların İsrail'i daha fazla cesaretlendirdiğini, daha da pervasızlaştırdığını ifade eden Kamalak, "Unutmayın, İsrail sadece güçten anlar. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık dramını durdurmanın tek yolu İsrail'e yönelik acil bir müdahaledir" dedi.

Türkiye'nin öncülüğünde "Filistin Barış Gücü" oluşturulması ve bütün İslam ülkelerinin bu barış gücüne asker vermesi gerektiğini savunan Kamalak, bu barış gücünün Gazze'ye konuşlandırılması gerektiğini kaydetti.

Şehit olan her Filistinlinin vebalinin Türkiye'nin omuzlarında olduğunu belirten Kamalak, "Bu yüzden AKP Hükümeti, bu ortak geçmişe, bu şanlı tarihe uygun bir politik duruş ortaya koymalıdır. Her zaman yaptığı gibi telefon diplomasileriyle, sözlü kınamalarla bu vahşeti geçiştiremez, geçiştirmemelidir" değerlendirmesini yaptı.

- "Cumhurbaşkanı adayları Gazze konusunda nasıl bir tavır ortaya koyuyor, ona bakacağız" -

Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini anlatan Kamalak, bu toplantıda cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin partililerin görüş, düşünce ve değerlendirmelerini alacaklarını ifade etti. Kişiler üzerinden değil, ilkeler üzerinden siyaset yaptıklarını dile getiren Kamalak, şöyle devam etti:

"Milli Görüş, adamın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların kaşına gözüne, adına, soyadına değil, ilkelerimize uygun olup olmadığına bakacağız. Bir kuyumcu titizliğiyle teraziye koyacağız. Kararımızı ona göre vereceğiz. Beylerden, beyzadelerden yana mı garibandan yana mı? Boğaz'daki patrondan yana mı, Soma'daki işçiden yana mı? Hans'tan yana mı Hasan'dan yana mı? Ona bakacağız. Şimdi buna bir kriter daha ekliyoruz, Gazze kriteri. Gazze'deki katliam karşısında duruşuna bakacağız. Bugün cumhurbaşkanı adayları Gazze konusunda nasıl bir tavır ortaya koyuyor, ona bakacağız, değerlendireceğiz."

Kamalak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "jest olsun" diye diğer cumhurbaşkanı adaylarına biner lira göndermesini de değerlendirdi.

İhsanoğlu'ndan asıl jesti Gazze için beklediklerini ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

"Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanlığı yapmış birisi olarak bütün İslam ülkelerini Gazze için harekete geçirmesini bekliyoruz. Diğer aday Sayın Başbakan'a gelince, biliyorsunuz kendisi Ekmeleddin Bey'in gönderdiği bin lirayı ahlaki bulmadığı için geri göndermişti. Kanaatimizce doğru da yaptı. Şimdi, biz merak ediyor ve bekliyoruz. Acaba Ekmeleddin Bey'in verdiği bin liraya gösterdiği hassasiyeti, 2005'te Yahudi lobisinden aldığı 'üstün cesaret ödülü' için de gösterecek mi? Selahattin Demirtaş'a gelince, ondan da İmralı'nın hakları için gösterdiği mücadelenin en azından binde birini Filistinli mazlum kardeşlerimiz için de göstermesini istiyoruz."

Milli Görüş'ün mücadelesinin "Onlar bakan, başbakan oldu, biz de olalım mücadelesi" olmadığını dile getiren Kamalak, Hakk'ın ve hakikatin mücadelesini verdiklerini kaydetti.

"750 bin liralık saat takan saltanatın değil, 750 liralık maaş için göçük altında can veren yiğitlerin mücadelesini veriyoruz" diyen kamalak, devletin malını yağmalayanların değil, 'devlet malıdır, sedye kirlenmesin' deyip çizmelerini çıkarmaya kalkanların mücadelesini verdiklerini belirtti.

Kamalak, Saadet Partisi olarak herkes sussa da susturulsa da susmayacaklarını, gerçekleri haykırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

title