Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın Van Ziyareti

Güncelleme:

Erdoğan'ın dün düzenlediği miting için Van'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün düzenlediği miting için Van'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Hakan'ı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, kısa süre çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Hakan, Gevaş ilçesi ve çözülmesi gereken bazı sorunlar hakkında kendisini bilgilendirerek Bakan Yılmaz'dan destek istedi. Bakan Yılmaz'ın Vanlıların fahri hemşehrisi olduğunu belirten Hakan, "Gevaş'ın yolları çok kötü bir durumdaydı. Bu yolları sayın bakanımızdan cesaret alarak yaptık. Gevaş ilçesi Cumhuriyetle yaşıt bir ilçedir. Biz burayı modern bir şehir yapmaya çalışıyoruz. Ancak bunu belediye kaynaklarıyla yapmamız oldukça zor. Gevaş uluslararası bir konuma sahip. Örneğin bir ay sonra burada bir ayın olacak. Van'a gelen her 100 turistten 99'u mutlaka Gevaş'a uğruyor. İlçemiz tarihi bir ilçe ve çok önemli değerlere sahip. Burayı modern bir kent yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin katkısıyla burada güzel hizmetler yapacağız. İnşallah sizlerden aldığımız güç ile Gevaş'ı bir marka şehir haline getirmeye çalışacağız " dedi.

Bakan Yılmaz da destek sözü vererek, "Geçmiş bayramınız tebrik ediyorum. Mitingimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Van önemli bir ilimiz. Gevaş'ta ayrıca önemli bir yere sahip. Burada önemli değerler var. Bunu korumaya ve geliştirmeye çalışacağız. Türkiye'de sadece kum ve deniz turizmi yok. İnanç turizmi ve kültür turizmi gibi diğerler var. Bu alandaki turizmi de geliştirmeye çalışıyoruz. Gevaş'ta bu anlamda çok zengin bir potansiyele sahip. Gevaş'a her türlü destek vermeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belediye'den ayrılıp bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlık seçimlerine destek istedi. Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz mutlaka bu etnik çatışmaları gündemimizde çıkarmak istiyoruz. Mezhep çatışmalarını gündemimizde çıkarmak istiyoruz. Dinler arası çatışmaları gündemimizde çıkarmak istiyoruz. Herkesin özgür olduğu kendisini özgürce ifade ettiği dilini konuştuğu, inancını yaşadığı bir ortamda ülkemizi kalkındırmak istiyoruz. Bölgemizin refahını artırmak istiyoruz. Bu yönden de çok iyi gelişmeler sağlamış durumdayız. İnşallah önümüzdeki dönem bu daha da pekişecek. Yeni Türkiye'den yanaysak çözüm sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesinden yanaysak ekonomimizin refahımızın artmasından yanaysak. Buna destek olmamız lazım.Hem bu güne kadar yapılanlara bir vefa borcumuzu ödememiz lazım hem de bundan sonra yapılacaklar için güçlü bir şekilde güçlü bir şekilde destek olmamız lazım. Allah'ın izniyle ilk turda seçmemiz lazım. İki bakımdan bu önemli bana göre. İlk turda seçelim ki Başbakanımız güçlü olsun. Dış dünyada bakın Gazze'de neler yaşanıyor. Suriye'de neler yaşanıyor. Irakta neler oluyor. Dış dünyada Türkiye çok güçlü olsun arkasında halkın iradesi güçlü olan Başbakan Cumhurbaşkanı olduğu zaman Dünyada da farklı bir ağırlığı olacak. Dolayısıyla Dünya'da Türkiye'nin etkinliği anlamında da ilk turda seçmemiz çok önemli. İlk turda seçmezsek biraz ayıp olur doğrusu. Bu kadar hizmetten sonra bu kadar çabadan sonra ikincisi ilk turda seçelim ki fazla masraf olmasın. İkinci turda milyonlarca insan niye gitsin sandığa. Bir daha ilk turda seçelim bu işi bitirelim" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz ardından basına kapalı olan bölümde ise vatandaşların sorunlarını dinledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Mümtaz Sinan Gevaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title