Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Elazığ'da

Elazığ Belediyesi tarafından yetim çocuklar için verilecek iftar programına katılmak için Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı makamına taşımayı arzu ettiklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi tarafından yetim çocuklar için verilecek iftar programına katılmak için Elazığ'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı makamına taşımayı arzu ettiklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi tarafından yetim çocuklar için verilen iftar programına katılmak üzere kente gelene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı havaalanında, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Şuay Alpay, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı ve partililer karşıladı. Havaalanında açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, Elazığ'da belediye tarafından düzenlenen kimsesiz ve yetim çocuklar yararına verilen iftar yemeğine katılacaklarını söyledi. Bakan Yılmaz, "Bugün dünya kimsesiz çocuklar günü biliyorsunuz. Bizimde medeniyetimizde de bunun çok önemli bir yeri var. Peygamber efendimizde bir yetimdi. Bir yetim olarak yer yüzünde çok önemli mesajlar verdi. İnsanlık tarihinin akışını değiştirdi. Bizde toplum olarak yetimlerimize ve kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkmak durumundayız. Onların sadece maddi sıkıntılarını karşılamak yetmez, manevi olarak da toplum olarak da onlara bir aile olma durumundayız. Bu anlamda olumlu bir etkinlik. Ramazan'ın da ruhuna uygun bir etkinliğe katılacağız. Çocuklarımızla bir arada olacağız onları dinleyeceğiz. Ramazan bu tür etkinlikler ve dayanışmamız için bir fırsat. Türkiye'nin bir çok yerinde bakanlarımız ve vekillerimiz bu iftarlara katılacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın vizyon toplantısını da değerlendiren Bakan Yılmaz, "Başbakanımız 12. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan vizyonunu açıkladı biliyorsunuz. Bu toplantıya bende katıldım birçok arkadaşımız gibi. Başbakanımız hem bugüne kadar yaptıklarını ve anlayışını ortaya koydu. Hem de 2023'e doğru yeni Türkiye'ye nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığını toplumla paylaştı. Gerçekten çok önemli mesajlar koydu ortaya. Her şeyden önce artık Türkiye'nin geri dönülemez bir şekilde yeni Türkiye 'ye ilerlediğini, ilerleyeceğini görmüş olduk. Demokrasi konusuna çok önemli mesajlar verdi. Çözüm süreci yeni anayasa gibi ülkemin hayati meseleleri konusunda mesajları oldu. Bunun yanı sıra son on on iki yılda gerçekleştirdiğimiz kalkınma, refah sürecine ilişkin bazı yapılanlar paylaşıldı. Ayrıca bunların devamının geleceği söylendi. Türkiye gerçekten şu aşamada çok önemli bir süreçten geçiyor. Dünyada küresel krizin yaşandığı bir ortamda çok şükür Türkiye dimdik ayakta. Bölgemizde bu kadar siyasi çalkantılar varken dünyada küresel kriz varken büyümeye gelişmeye ve gelişmiş ülkelerle farkını azaltmaya devam ediyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Elazığ ve Bingöl gibi illerden en yüksek desteğin geleceğine inandığını dile getiren Bakan Yılmaz, "Hep bunun da altını çiziyorum ekonomiyle ilgili bir bakan olarak ilk turda bitirelim insanlar boş yere zaman ve kaynak harcamasınlar. Zaman kaybetmeyelim ilk turda inşallah güçlü bir destekle başbakanımızı cumhurbaşkanlığı makamına taşıyalım. Bu Türkiye'nin geleceği açısında son derece önemli. Bir eşik aslında. Yeni Türkiye'ye atlamanın bir eşiği. Yurt dışında da bir yenilik vatandaşlarımızı yurt dışında da oy kullanacaklar. Bununda hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Yurtdışında insanlarımızı sandıklara gidip oy kullanacak. Daha önceleri insanlarımız havaalanlarına gidip oy kullanabiliyordu. Bu da çok güzel bir şey. Hem o vatandaşlarımızın vatandaşlık haklarını kullanmaları anlamında hem de siyaset kurumunun dış dünyada yaşayan vatandaşlarımıza karşı daha duyarı hale gelmesi anlamında da önemli" ifadelerini kullandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title