Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan çözüm süreciyle gelecek huzur ortamı, diğer taraftan yeni GAP Eylem Planı kapsamındaki yeni teşvik programlarıyla inşallah GAP, son 12 yılda yaptığı atağı yeni bir atakla çok daha üst seviyelere çıkaracak" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan çözüm süreciyle gelecek huzur ortamı, diğer taraftan yeni GAP Eylem Planı kapsamındaki yeni teşvik programlarıyla inşallah GAP, son 12 yılda yaptığı atağı yeni bir atakla çok daha üst seviyelere çıkaracak" dedi.

Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 180 bin çocuğu kalp sağlığı taramasından geçirmeyi hedefleyen "Küçük Kalpler Projesi"nin Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen protokol imza törenine katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, önem verdikleri GAP bölgesine önemli kazanımlar sağlandığını belirterek, bu kapsamda 2003-2014 döneminde bölgeye 32,3 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını söyledi.

İktidara ilk geldikleri 2002 yılında GAP bölgesine yapılan yatırımların, kamu yatırımlarındaki payının yüzde 5 olduğunu ifade eden Yılmaz, 2008'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı eylem planıyla bu oranın hızla arttığını ve dönem dönem yüzde 14'lerin üzerine çıktığını kaydetti.

1. GAP Eylem Planı'nın tamamlandığına işaret eden Yılmaz, "Artık ikinci döneme giriyoruz. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Mardin'de yeni eylem planını ilan etti. Bundan sonra da insan odaklı, bütüncül bir eylem planı ortaya koyduk. Sadece sulamadan sağlığa değil aynı zamanda ulaşımdan enerjiye kadar bütün altyapıyı kuşatan bir eylem planımız oldu" diye konuştu.

Artık bölgede KOBİ'ler başta olmak üzere ekonomiyi ve girişimciliği geliştirmeyi öngören çalışmaların da hayata geçirileceğini aktaran Yılmaz, kentsel dönüşümü daha nitelikli şekilde sürdürürken, sosyal alandaki ilerleme ve gelişmeleri daha üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni eylem planıyla 2018 yılına kadar 26,7 milyar liralık ilave yatırım öngörüldüğüne dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bir taraftan çözüm süreciyle gelecek huzur ortamı, diğer taraftan yeni GAP Eylem Planı kapsamındaki yeni teşvik programlarıyla İnşallah GAP son 12 yılda yaptığı atağı yeni bir atakla çok daha üst seviyelere çıkaracak. Bu bölge, tarihte çok önemli medeniyetlere evsahipliği yapan bir bölge. 21. yüzyılda GAP, yükselen ve yıldız bir bölge olarak yoluna devam edecek. GAP ile DAP dediğimiz Doğu Anadolu, DOKAP dediğimiz Doğu Karadeniz, KOP dediğimiz Konya Ovası projelerimiz devam ediyor. Her birine ilişkin yeni eylem planları hazırladık. Küresel rekabette Türkiye'yi çok daha öncü bir ülke haline getirirken, diğer taraftan da Türkiye içindeki dengesizlikleri gideriyoruz. Türkiye'yi topyekun bir kalkınma planının içerisine dahil etmiş oluyoruz."

Türkiye'nin tüm enerjisini harekete geçirmeyi hedefleyen, kapsayıcı, kucaklayıcı ve topyekun kalkınmayı öngören bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Kalkınmada sosyal boyut çok önemli. Bütün bunları insanımız için yapıyoruz. Kalkınmanın vasıtası da insan, amacı da insan" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban ve Philips Sağlık ve Bakım Ürünleri Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer protokolü imzaladı.

Daha sonra Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri, Pakize Kemal Öğücü İlkokulu'na geçerek, proje kapsamında yapılan ilk tarama çalışmasını inceledi.

180 bin çocuk sağlık taramasından geçirilecek

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türk Kalp Vakfı, Philips Türkiye ve bölgedeki illerin valilikleri ve üniversitelerin işbirliğiyle hayata geçirilen "Küçük Kalpler Projesi" kapsamında 6-10 yaştaki 180 bin çocuğa kalp sağlığı taraması yapılacak.

Gaziantep'ten başlatılan çalışma, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa'yı da kapsıyor.

Kaynak: AA / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title