Haberler

Kale Altındaki Ev ve İş Yerleri Afet Kapsamından Çıkarıldı

AK Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Kalesi altındaki ev ve iş yerlerini afet kapsamından çıkardıklarını belirtti.

AK Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Kalesi altındaki ev ve iş yerlerini afet kapsamından çıkardıklarını belirtti.

Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında bu bölgedeki ev ve iş yerlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edildiğini anımsattı.

Yaptıkları çalışmaların ardından yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkararak, bölge için önceden çıkarılan kararı iptal ettirdiklerini bildiren Kiler, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kaleden kaya düşmeleri nedeniyle 2009 yılında Afet İşleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan etüt raporuyla, tespit edilen 12 konut, 80 iş yeri, 1 resmi kurum ve 1 caminin tehlikesiz bir alana taşınması için Bakanlar Kurulunca 'Afete Maruz Bölge' kararı alınmıştı. Bu karara göre, 94 binanın tahliye edilerek başka bir alana taşınması gerekiyordu. Geçen süreçte halk kaleden düşebilecek taşlardan etkilenmedi kaya ıslahı, destekleme ve güçlendirme çalışmaları yapıldı. Kale altındaki esnafımızın başka bir yere taşınmak istememesi ve çarşının cazibesini kaybetmemesi için, esnafımız bizden bu kararın kaldırılmasını talep etti. Esnafın mağdur olmaması için görüşmeler yaptık. Yeniden Bakanlar Kurulu kararı çıkararak bu kararı kaldırdık."

Bitlis'in daha da gelişmesini amaçladıklarını ve esnafın rahatlaması için her türlü desteği sunduklarını aktaran Kiler, esnafın yıllardır iş yerlerinden çıkarılma korkusu yaşadığını ve bu konuda açılan davaların halen devam ettiğini bildirdi.

Kiler, "Her zaman esnafımızın yanındayız. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Çıkardığımız Bakanlar Kurulu kararı ile kale altındaki esnafımız rahat bir nefes alacak. Kararın başta kale altındaki esnafımız olmak üzere Bitlisimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Bitlis Kiler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title