Haberler

Kalder ve Tüsiad İşbirliği ile Düzenlenen 16. Kalite Kongresi, 12-14 Kasım'da Yapılacak

16. Kalite Kongresi, "Küresel Rekabet ve Dünya Vatandaşlığı" Teması ile 12-14 Kasım 2007 Tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Gerçekleştiriliyor.

16. Kalite Kongresi, "Küresel Rekabet ve Dünya Vatandaşlığı" teması ile 12-14 Kasım 2007 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştiriliyor.

Kalite Kongrelerinde değişen ekonomik, sosyal ve ekolojik koşullarının ele alındığına değinen Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Başkanı Çetin Nuhoğlu, şunları söyledi:

"Kongrede kuruluşlarımıza ve yöneticilerimize başarı stratejilerini bulmaları ve uygulamaları için esin kaynağı olacak oturumlar düzenlenmektedir. 2004 yılında 'Geleceği Şekillendirmek' teması ile bugün yaptıklarımızın geleceğimizi nasıl biçimlendirdiğini ele almıştık. 2005 yılında ise 'Vizyondan Eyleme' teması ile planlananların nasıl eyleme dönüştürüleceğini, geleceğimizi bugüne nasıl taşıyacağımızı ele aldık. 2006 yılında da vizyona hizmet eden eylemin önündeki en büyük engelin, 'düşünce kalitesinin'

nasıl artırılacağını ele aldık. Kongrede, uygulamada sürekliliğin davranış değişikliği ile sağlanacağını, davranış değişikliğinin ise düşüncelerin değişmesi ile gerçekleşeceği ifade edildi. Bu yıl, bu üç temayı tanımlayıcı, "geleceği şekillendiren, vizyona odaklı eylem yapan, düşünce kalitesini artıran sorumlu liderlik" anlayışını ele alıyoruz. Bu anlayışı 'Küresel Rekabet ve Dünya Vatandaşlığı' olarak ifade ettik".

Dünya vatandaşlığının tanımının, Türkiye'nin güçleri ile dünyaya ürün ve hizmet sunarak, dünyanın kaynağını Türkiye'de toplamak olarak ifade eden Nuhoğlu, "Dünya vatandaşlığının ne olduğunu ve neler yapmamız gerektiğinin tartışılmasını kongredeki konuşması ile Nobel Barış Ödülü sahibi ve Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Sayın Kofi Annan başlatacak. Sayın Annan, 'ekonomik ve sosyal paylaşım dengesinin kurulması', 'çevre kültürü ve bilinci' başlıklarında küresel bir değerlendirme yapacak. Günümüzde

bir çok konu ve sorunun uluslar üstü bir platformda, Birleşmiş Milletlerin koordinasyonunda tartışılması gerekliliğini belirterek, bu konu ve sorunlara herkesin katılımı ile çözümler bulunabileceğini ifade edecek" diye konuştu. Annan'ın Birleşmiş Milletlerin Bin yıl Hedefleri, Küresel İlkeler Sözleşmesi gibi girişimleri ile sağlanan gelişmeleri de aktaracağını kaydeden KalDer Başkanı, Annan konuşmasını takip eden oturumlarda da Dünya Vatandaşlığı, ekonomi, insan kaynağının sosyal ve siyasal boyutlarda ele

alınacağını söyledi.

"Dünya Vatandaşlığı yaklaşımı, Türkiye'nin konumunu bir fırsat olarak değerlendirmemizi sağlayacaktır" diyen Nuhoğlu, "Türkiye'de bölgesinde bir geçiş ülkesidir bu özelliği ile bölgesel bir lojistik merkez olabilir. Bunun için gerekli altyapı çalışmaları yapılırken, yalnız ülkemizin değil aynı zamanda bölgenin ihtiyaçları düşünülmelidir. Dünya Vatandaşlığı bakış açısı, altyapının planlanmasında da sektörlerin Dünya'da ve bölgedeki potansiyelleri düşünülmesini gerektirmektedir" dedi.

"Dünya Vatandaşlığı bakış açısı kuruluşlarımızın ekonomik gelişim için sosyal gelişime de katkıda bulunmalarını gerektiriyor" diyen Çetin Nuhoğlu, "Yeni bir pazara girmenin ve kalıcı olmanın yolu, oradaki insanları anlamaktan ve onların sorunlarına çözümler üretmekten geçiyor. Ekonomik gelişme ile sosyal gelişme arasında sürdürülebilirlik diye tanımlayacağımız bir dengenin kurulması gerekli. Dünya Vatandaşı kuruluşlar sürdürülebilir alanına da yatırım yapmak durumundalar. Bu çerçevede Hollanda'nın en

büyük lojistik kuruluşlarından TNT CEO'su Sayın Peter Bakker'ı özel oturum konuşmacısı olarak davet ettik" diye konuştu. Bakker'ın TNT'nin küresel rekabette ayakta kalmak için kendisini nasıl geliştirdiğini anlatacağını kaydeden Nuhoğlu, "Kongre'nin açılışında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Sayın Kemal Derviş'in konuşması da Dünya Vatandaşlığı bakışı ile küresel konuları fark etmemize ve anlamamıza yardımcı olacaktır" dedi.

"Kuruluşlarımız, küresel ekonominin getirdiği büyük fırsatlar ve tehdit ortamındalar" diyen Nuhoğlu, "Dünya Vatandaşlığı bilinci ve sorumluluğunun fırsatları değerlendirmek için önemli bir aşama olduğu inancındayız. En büyük tehdidin ise, önümüzdeki fırsatları kaçırmak olduğunu düşünüyoruz. Kongre bu konulara dikkat çekmek amacı ile düzenlenmiştir. 3'ü özel 25 paralel oturum ve çalıştaylarla yaklaşık 50'ye yakın oturum gerçekleştirilecektir. 38 CEO, 15'i kamuda başkan ve genel müdür, ayrıca 31

akademisyen ve 3 rektör olmak üzere 170'in üzerinde konuşmacı, küresel rekabet ve dünya vatandaşlığı konularda KalDer olarak hedeflediğimiz gibi hem kamunun hem de iş dünyasının ufkunu açacak sunumlar yapacaklardır" diye konuştu.

Kalite Kongresi'nde 15. Ulusal Kalite Ödülleri'nin de sahiplerini bulacağını kaydeden KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Ulusal Kalite Ödülüne aday kuruluşlar, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli ile uygulayarak Dünya Vatandaşlığını yaklaşımını uygun iş anlayışını benimsemişlerdir. Bu yılın Ulusal Kalite Ödülü finalistleri, Birmot Birleşik Motor Sanayi ve Tic. A.Ş, Bolu Çimento Sanayii A.Ş, Bursagaz, Çimtaş Boru İmalatları ve Tic. Ltd. Şti, Kütahya Porselen Sanayi A.Ş, Rexam Paketleme

Sanayi ve Tic. A.Ş, Soyak Yapı İnşaat San. Tic. A.Ş'dir" dedi. "Bir ödül sürecinin olmazsa olmaz dört şartı vardır. İyi tanımlanmış, şeffaf bir değerlendirme süreci olması. Uluslararası kabul görmüş ve bilimsel değerlendirme ölçütlerinin olması. Menfaat ilişkisi olmayan ve tarafsız bir organ tarafından yönetilmesi ve değerlendirmenin tarafsız ve yetkin değerlendiriciler tarafından yürütülmesi" diyen Nuhoğlu şunları söyledi:

"Ulusal Kalite Ödüllerini 1993 yılından bu yana veriyoruz ve olmazsa olmaz bu dört koşulu titizlikle yerine getiriyoruz. Avrupa Kalite Ödülleri değerlendirme sürecine paralel bir değerlendirme sürecimiz var. Süreç, Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (KÖYK) tarafından yönetilmektedir ve gönüllü olarak görev yapan, farklı sektör yöneticilerinden oluşan 300 kişilik deneyimli bir değerlendirici havuzumuz var. Değerlendirme ölçütü olarak ise, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı'nın (EFQM) Mükemmellik7e bölgedeki

potansiyelleri düşünülmesini gerekti Modeli'ni kullanıyoruz.Ulusal Kalite Ödülü'nde başarılı olan Türk kuruluşları bu başarılarını Avrupa Kalite Ödülünde de tekrarladılar. Böylece bugüne kadar, 17'si Büyük, 26'sı Başarı Ödülü olmak üzere toplam 43 ödül verilmiştir. Brisa, 1996'da Avrupa Kalite Ödülü'nü kazanan ilk Türk Kuruluşu oldu. Bugüne kadar 5'i Büyük, 14'ü Başarı olmak üzere toplam 19 Avrupa Kalite Ödülü kazanıldı. Türkiye şu anda kuruluşları en çok Avrupa Kalite Ödülü'nü kazanan ikinci ülkedir."

Ulusal Kalite Ödülünün, kurum ve markalara sadece toplam kalite uygulamalarında referans değil, ulusal, bölgesel ve global pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol gösterici olduğuna değinen KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu, bu yıl ilk defa Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nün de verileceğini ifade etti. Nuhoğlu, mükemmellikte süreklilik ödülüne daha önce Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü almış kuruluşların başvurabildiğinin altını çizdi.

Kongre çalışmalarının 12 Kasım'da Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Gala Yemeği ile başlayacağına değinen Nuhoğlu, "Yaklaşık 30'a yakın çeşitli sektörlerden önde gelen özel kuruluş ve kamu kurumları bu gecede Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni fikir babası Kofi Annan'ın huzurunda imzalayacak" dedi.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title