Haberler

Kalbi Delik, Organları Ters Doğdu

Zonguldak'ta, Esra-Özay Alkan çiftinin 2 hafta önce dünyaya gelen ilk çocukları Eymen Yiğit Alkan'ın, kalbinin delik, tüm organlarının da ters olarak dünyaya geldiği belirlendi.

Zonguldak'ta, Esra-Özay Alkan çiftinin 2 hafta önce dünyaya gelen ilk çocukları Eymen Yiğit Alkan'ın, kalbinin delik, tüm organlarının da ters olarak dünyaya geldiği belirlendi. Solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan minik bebek, hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edildi.

Tepebaşı Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı 27 yaşındaki Esra Alkan, iki hafta önce Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde uzman doktor Mustafa Karadeniz nezaretinde bir erkek bebek dünyaya getirdi. Eyman Yiğit ismi verilen bebek, bugün sabah saatlerinde nefes almakta zorlanınca annesi Esra ve babası 30 yaşındaki Özay Alkan tarafından doğduğu hastaneye tekrar getirilerek muayeneden geçirildi. Ancak, burada yapılan ilk muayenenin ardından Eyman Yiğit, hemen ambulansla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

TÜM ORGANLAR TERS TARAFTA

Burada yapılan tetkiklerde ise Erman Yiğit'in kalbinin sağda ve delik, diğer tüm organlarının da ters tarafta olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine doktorlar, ailenin de isteği üzerine bebeğin daha ileri bir tetkik için Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilmesine karar verdi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından Ankara'dan bugün akşam saat 19. 10'da gelen 112 Acil Servis ambulansı Kozlu beldesindeki Adnan Taneri Stadı'na iniş yaptı. Bu sırada Eymen Yiğit'de kuvöz içinde ambulansla stada getirildi. Sedyeye kuvöz içinde konulan Eymen, hava ambulansına alınarak tedavi edilmek üzere Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Helikopterin havalanmasıyla birlikte yakınları gözyaşlarına boğulurken, annesi Esra ve babası Özay Alkan ise yakınlarının özel aracıyla karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Yayla İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Bozdemir, torunu Eymen Yiğit Alkan'ın, doktor kontrolü altında dünyaya geldiğini belirterek, "Fakat çocuğun sağda olması gereken organlar solda, solda olması gereken organlar sağ tarafta. Bunun doğduğu hastanede farkına varılamıyor. Torunum bugün rahatsızlanıyor ve doğum yaptığı hastaneye götürülüyor. Orada 'enfeksiyon kaptı, menenjit geçirdi' deniyor ve ZKÜ Uyguluma ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor. Burada yapılan tetkiklerde torunumun organlarının ters ve kalbinin delik olduğu anlaşılıyor. Bunun üzerine Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi. Ne yazık ki, doğumu gerçekleştiren doktor, 8 ay boyunca tedavi etmesine rağmen kalbinin delik, organlarının ters olduğunun farkında olamıyor. Kimlerin eline kalmışız, bizim torunumuz böyle oldu, başkası da olmasın" diye doğumu gerçekleştiren doktora tepki gösterdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title