Haberler

Kaısiad'ın Kobilere Yönelik Teşvik Toplantısı

Serhat Kalkınma Ajansı (serka) Genel Sekreteri Dr

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, 'Bölgedeki illerin güçlü ve zayıf yönlerini belirledik. Buna göre hangi sektörlere destek vereceğimize karar verdik' dedi. Şişli'deki Kars Ardahan Iğdır Sanayicileri İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği'ndeki (KAISİAD) KOBİ'lere Yönelik Teşvik Toplantısı'nda konuşan Dr. Tutar, öncelikle bölgedeki kanaat önderlerinden bölgenin sorunlarını dinlediklerini ifade etti.

SERKA'nın bölgenin kalkınması için aralıksız çalıştığını belirten Tutar, şunları kaydetti:

'Bölgedeki illerin güçlü ve zayıf yönlerini belirledik. Buna göre hangi sektörlere destek vereceğimize karar verdik. Bölgenin potansiyelini karış karış projelendirmemiz gerekiyor. Bölge insanından talep ettiğimiz projeler söz konusudur, adım adım takip ediyoruz. Bunları yereldeki insanların menfaatine kullanacağız. Yerinden kalkınma dediğimiz anlayışın felsefesi budur. İnsanımıza istihdam yaratan işletmelerle karşılaşmak istiyoruz.'

Bölgenin ekonomik değere dönüşebilecek doğal imkanlarının çok geniş olduğunu, bir çok sınır kapısının bölgede yer aldığını kaydeden Tutar, 'insanlar uzun süre yaşadıkları yerin farklılıklarına bazen varamıyor. Dışarıdan bir bakış açısıyla bu bölgeyi nasıl değerlendirebiliriz. Ekonomik değerlerimizin farkını ortaya koyabilirsek biz bununla öne çıkacağız' dedi.

SERKA'nın Strateji Geliştirme ve Planlama Başkanı İbrahim Taşdemir de KOBİ'ler ve Küçük Ölçekli Altyapı projeleri için toplam 12 milyon TL destek vermeyi planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Bölgenin turizm ve tarımsal ürünler ile markalaşmasını istiyoruz. İşletmelerimizin teknik ve mali desteğini artırmak istiyoruz. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalara kapasitelerinin ve hizmet kalitelerinin artırılması için destek veriyoruz. KOBİ'leler asgari 40 bin TL, azami de 400 bin TL destek veriyoruz. Maksimum yüzde 50 destek veriyoruz. Desteğin yarısını biz veriyoruz, yarısı işletmeciden, ayrıca şirketlerin merkezlerinin bölgede olması gerekiyor' Toplantıda SERKA'nın İktisadi Gelişme Mali Destek-1 programının son başvuru süresinin de 30 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. (FAÇ-ÖEB-NÖZ) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title