Haberler

Kahveciyle Aşkı Olay Oldu

Güncelleme:

Üniversiteli İlknur'un Kahveciyle Yaşadığı Büyük Aşkı Olay Oldu.

MUĞLA'nın Milas İlçesi, Ören Beldesi'nde aileleri karşı çıkınca kaçarak evlenmek isteyen genç çift, nikahlarını kıymadığını ileri sürdükleri nikah memuru ve kendilerini tehdit ettiğini iddia ettikleri kızın anne ve babası hakkında jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP'li Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ile genç kızın ailesi ise iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Milas'ın Ören Beldesi'ndeki sanayi sitesinde kahve işleten lise mezunu Ramazan Özkaynak (34), ailesi aynı beldede yaşayan Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü birinci sınıf öğrencisi İlknur Okur (20) ile geçen Mayıs ayında tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. İki genç, aşklarını nikah masasına taşımaya karar verip, konuyu ailelerine açtı.

Ancak anne Nurhayat Okur (42) ile baba Vedat Okur (45) kızlarının kahveciyle evlenmesine karşı çıktı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen İlknur Okur, sevdiği gençle Ören Belediyesi'ne evlilik için başvurup gün aldı. Bunun üzerine iddiaya göre İlknur'un ailesinin tepkisi daha da artınca genç çift kaçarak Milas'ın bir köyünde kiraladıkları eve yerleşti.

Burada bir ay boyunca gizlenen genç çift, kendi iddialarına göre geçen 20 Eylül'de dört kez nikah masasına oturdu, ancak bir türlü nikahları kıyılmadı. Genç çift Ören Belediyesi nikah memuru Hüseyin Aktaş ve kendilerini ölümle tehdit ettiklerini ileri sürdükleri İlknur'un ailesi hakkında ayrı ayrı jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'TBMM ÖNÜNDE KENDİMİZİ YAKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Yaşadıklarını saklandıkları evde DHA muhabirine anlatan Ramazan Özkaynak , can güvenliklerinin olmaması nedeniyle Muğla'yı terk edeceklerini belirterek, şu idialarda bulundu:

"Şahitlerimizle birlikte nikah günü Ören Belediyesi'ne gittik. Nikah memuru Hüseyin Aktaş, 'İşim var. Öğleden sonra gelin' diyerek, gönderdi. Aynı gün içinde üç kez daha nikah masasına oturduk. Ancak, yine nikahımızı kıymayan Aktaş, 'Bu iş beni aşar. Nikanızı kıyamam baskı var' dedi.

Bunun üzerine ilçe nüfus müdürlüğüne başvurduk. Tüm evraklarımızın tam olduğunu evliliğimize engel bir durum olmadığını belirttiler ve nikah memurunun suç işlediğini söylediler. Bunun üzerine nikah memurundan şikayetçi olduk. İlknur'un babası ve annesi, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve nikah memuruna baskı yapıp nikahlarımızın kıyılmasını engelledikleri gibi, ikimizi de birkaç kez ölümle tehdit etti. Buralardan kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Tek suçumuz birbirimize aşık olmak. İlknur'un isteğiyle kaçıp, birlikte yaşamaya başladık. Zaten kendisi bir ay önce okulunu bırakmıştı. Eğer evlenmemize mani olup, tehditlerin devam etmesi halinde TBMM önünde kendimizi yakmayı düşünüyoruz."

'HAYATIM PAHASINA DA OLSA AYRILMAM'

Aynı zamanda dalış eğitmeni ve pardaşütçü olan İlknur Okur da, gönlünü kaptırdığı Ramazan Özkaynak 'ı yıllardır tanıdığını ve kendi isteğiyle kaçtığını söyledi. Ailesinin kendisini çok rahat ve özgür biri olarak yetiştirdiğini anlatan İlknur Okur şöyle konuştu:

"Aileme evlenme fikrimi açınca beni vazgeçirmek için Ramazan'a iftira atıp, yalancı olduğunu, evli, çocuklu olduğunu söyledi. İkna edemeyince de eve kapatmak istediler. Ancak pencereden atlayıp, kaçtım. Bizi ölümle tehdit ettiler. Ancak yılmadık. Sakinleşmeleri için bekledik. Ancak, öfkeleri dinmedi. Buralarda evlenmemiz mümkün olmadığı için, terkedeceğiz. Hayatım pahasına da olsa Ramazan'dan ayrılmayacağım."

'KIZIMIZIN DEĞİL MALIMIZIN PEŞİNDE'

Kızının kandırıldığını ileri süren Vedat Okur ise yaşananları şöyle anlattı:

"Kızımızın önce okulunu bitirmesi gerekirdi. Çok saf ve temiz bir kızdır. Damadım olacak kişi daha evlenmeden akrabalarımıza zeytinliğimizi, yalıdaki arsamızı alıp restoran yapacağını evimizin üzerine ev yaparak oturacağını söylemeye başlamış. Damat adayının gözü malımız, mül

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title