Haberler

Kahta İlçesinde Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü Adıyaman’ın Kahta ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü etkinliğine ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Garnizon Komutanı Ali Murat Ayşen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Durmuş Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın selamlama konuşmasını, Gazi Ortaokulu Müdürü İbrahim Sandal yaptı.

Müdür İbrahim Sandal selamlama konuşmasında, 102 yıl önce binlerce vatan evladının Çanakkale'de vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, "Biz sade bir millet ile savaşmadık. Biz Çanakkale'de yedi düvel ile savaştık. Müttefikleri Rusya'ya yol açmak isteyen, ülkemizi işgal etmek isteyen 7 düvelle savaştık. Onlar bir şeyi unuttu. Onların tankları, topları, tüfekleri vardı. Onların o anki teknolojisi bizden daha iyiydi. Ama iman dolu göğüsler, o teknolojiyi orada yendi. O teknolojiyi Çanakkale'de gömdü. Osmanlı İmparatorluğu yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bir batılılaşma havası esti. Anca biz şunu bilelim. Batının muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak için azim ve çaba içerisinde olunurken Çanakkale'de o 7 düvele karşı koyan, o maneviyatı, imanla dolu göğsü, gözden kaçırdık. Muhasır medeniyetlere ulaşmak için ilimde, fende, teknolojide, tarımda en iyi noktalara ulaşacağız. Ama bunları yaparken biz kendi öz değerlerimize de sahip çıkacağız. Onlar ile birlikte büyüyeceğiz. Onlarla beraber gelişeceğiz. 15 Temmuz gecesi 50 milyon vatandaşımızı sokağa döken ruh, o kurtuluş savaşındaki ruhtur. Kurtuluş savaşındaki insanların hissettikleri ile aynı histir. O zaman Çanakkale'de düşmanı geçirmedik. 15 Temmuzda da düşmanın maşalarına ülkemiz geçit vermedi" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Gazi Ortaokulu öğrencilerinin hazırmış olduğu türkü, şiir ve tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Program, okullar arası düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma' günü kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Murat Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title