Haberler

Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa

Elbistan'da boya yaparken elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı.

Elbistan'da boya yaparken elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Orhangazi Mahallesi'nde bir evin çatı katında boya yapan Hacı Polat (43), elektrik akımına kapıldıktan sonra evin balkonuna düştü.

Üzerindeki elbiseler tutuşan Polat'a ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı.

112 Acil Servis ekipleri tarafından Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Polat, buradan da ambulans helikopterle Elazığ'a götürüldü.

-Öğrencilerden örnek davranış

Türkoğlu Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri düzenledikleri kampanya ile 5 bin adet mavi kapak topladı.

Okul Müdürü Ömer Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler tarafından başlatılan kampanya ile 5 bin adet mavi kapak toplandığını bildirdi.

Toplanan mavi kapakların Kahramanmaraş Engelliler Derneği'ne teslim edileceğini belirten Çakmak, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Çakmak, öğrencilerinin engellilere yardım elini uzatmasının örnek bir davranış olduğunu vurguladı.

- Türkoğlu'nda konser ve konferans

İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sanatçı Ammar Acarlıoğlu Türkoğlu'nda konser verdi.

Konser öncesi Prof. Dr. Ali Akpınar, 23 Nisan Tesisleri'nde "Kur'an Ahlakı ile Yaşamak konulu konferans verdi.

Akpınar konferansta, "Bizler için en önemli servet olan geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızın yetişmesi konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirme gayreti içerisinde olmalıyız. Onların hem bu dünyada hem de ebedi alemde mutlu olması, Peygamber ve Kur'an ahlakıyla yetişmesi için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Konferansın ardından sahne alan sanatçı Ammar Acarlıoğlu sevilen eserlerini seslendirdi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat ile vatandaşlar katıldı.

-Andırın'da 400 öğrenciye giysi yardım

Andırın Kaymakamlığı öncülüğünde hazırlanan projeyle ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye giysi yardımında bulunuldu.

İlçe Emniyet Amiri Gökhan Dedebağı, Yasin Höbek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) düzenlenen programda, "Geleceğimiz ile El Ele, Birlikte Geleceğe" adlı proje kapsamında ilçe genelinde ihtiyaç sahibi 400 öğrenciye giysi yardımı yapıldığını söyledi.

Dedebağı, projenin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere giysileri verildi.

-Elbistanlı gazetecilerden organ bağışı

Elbistan'da görev yapan bir grup gazeteci Böbrek Hastaları Derneği'ni ziyaret ederek organ bağışında bulundu.

Dernek Başkanı Duran Sungur, ilçede görev yapan gazetecilerin organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergilediğini söyledi.

Basının yaptıkları haberlerle organ bağışının önemine dikkat çektiğini anımsatan Sungur, "Şimdi de kendileri organlarını bağışlayarak bizlere desteklerini sürdürdü. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de organ bağışı konusunda bilinç oluşmaya başladığını kaydeden Sungur, kamuoyu önündeki insanların yapacağı bu tür davranışların toplumun geniş kesimini de olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Haber Elbistan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Kuş ise derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve organ bağışında bulunarak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Sungur tarafından organ bağışında bulunan 7 gazeteciye teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: İzzet Mazı / Mehmet Göçer / Muammer Coşkun / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Orhangazi Türkoğlu Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title