Haberler

Kahramanmaraş'ta 3 PKK'lı Terörist Ölü Ele Geçirildi (3)

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde teslim olmak isteyen İranlı 'Rüstem' kod adlı terörist, kararına karşı çıkan bir arkadaşını öldürdükten sonra kaçıp jandarmaya sığındı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde teslim olmak isteyen İranlı 'Rüstem' kod adlı terörist, kararına karşı çıkan bir arkadaşını öldürdükten sonra kaçıp jandarmaya sığındı. Verdiği bilgiler doğrultusunda jandarmanın düzenlediği operasyonda ise 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Pazarcık İlçesi'ne bağlı Seyrantepe Köyü'nün kırsal alanında faaliyette bulunan

'Sabri', 'Mazlum Guyi', 'Cemal' ve 'Rüstem' kod adlı teröristler arasında dün akşam teslim olup olmama yüzünden tartışma çıktı. 4 PKK'lıdan İran uyruklu 'Rüstem' kod adlı terörist, arkadaşlarına 'Teslim olma' teklifinde bulundu. Bu yüzden grup arasında tartışma çıktı, İranlı terörist, arkadaşlarından birini öldürüp kaçtı ve Narlı Beldesi'ndeki jandarmaya sığındı.

Bu teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma timleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye baskın yaptı ve çembere aldığı 2 teröriste 'teslim ol' çağrısı yaptı. Çağrıya ateşle karşılık verilince çatışma çıktı ve 2 terörist de ölü olarak ele geçirdi. Teröristlerin üzerinde yapılan aramada 20 kiloluk kutularda toplam 4 el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 4 elektrikli fünye, 1 roketatar, 3 M 16 piyade tüfeği, 1 Kalaşnikof, 8 el bombası, 1 tabanca, 24 şarjör ve bol miktarda mühimmat ele geçirildi.

Biri, İranlının öldürdüğü 3 teröristin cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Pazarcık Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Ölen teröristlerin birinin Pazarcıklı olduğu, ailesinin cenazesi için cemevinde tören düzenlenmek istendiği, ancak bu teklifin cemevi tarafından kabul edilmediği de ileri sürüldü. Diğer 2 teröristin ise Şırnak ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 3 teröristin ölü olarak, 1 teröristin ise sağ ele geçirildiğini doğruladı.

ENGİN SİNCER'İN ANIT MEZARI VAR

Bu arada 'Topluma Kazandırma Yasası'na sıcak baktığı için örgüt içi anlaşmazlık nedeniyle Kandil Dağı'nda 15 Ağustos 2003'de infaz edilen PKK'nın Avrupa'daki en önemli ismi Engin Sincer'in, dün çatışmanın olduğu Pazarcık İlçesi'ne bağlı Seyrantepe Köyü'ndeki mezarı, ailesi tarafından sözde anıt mezara dönüştürülmüş, bu durum büyük tepkiye neden olmuştu. PKK, Sincer'in kaza kurşunuyla öldüğünü ileri sürmüştü.

MK, LY - Kahramanmaraş / Pazarcik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title