Haberler

Kahramanmaraş - Gökalp:´30 Milyar Dolarlık Mazotun Yüzde 60´

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Elbistan Ziraat Odası'nı Ziyaret Edip, Çiftçilerin Sorunlarını Dinleyen Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de Yıllık 30 Milyar Dolarlık Mazot Tüketildiğini, Bunun Yüzde 60'ının Kaçak Olduğunu İddia Etti. Gökalp, "yetkililer Kim İse Şu Konuşmamı İhbar Olarak Alsın. Benim İfademi Alsınlar. Kaçak Mazotlar Katırlarla Değil, Gemilerle Geliyor. Savcılar Bilmiyorsa Söylüyorum" Dedi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde Elbistan Ziraat Odası'nı ziyaret edip, çiftçilerin sorunlarını dinleyen Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de yıllık 30 milyar dolarlık mazot tüketildiğini, bunun yüzde 60'ının kaçak olduğunu iddia etti. Gökalp, "Yetkililer kim ise şu konuşmamı ihbar olarak alsın. Benim ifademi alsınlar. Kaçak mazotlar katırlarla değil, gemilerle geliyor. Savcılar bilmiyorsa söylüyorum" dedi.

Elbistanlı çiftçilerin akaryakıt fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili şikayetleri üzerine değerlendirmeler ve iddialarda bulunan 1999-2002 yılları arasındaki hükümette kabinede MHP'den görev alan Hüsnü Yusuf Gökalp, köylünün mazotu çok pahalı kullandığını ve kendisinin bakan olduğu zaman da "Benim köylümün kullandığı mazotun fiyatı, Mercedes'e konan, Akdeniz'de yata konan mazotla farklı olacak' diye söylediğini hatırlatıp, şunları belirtti:

"Ben traktörüme ekmek üretmek için mazot koyuyorum. 'O halede mazot ucuz olsun' diye ben söyledim. MHP'li Tarım Bakanı söyledi. Bizden sonra bunu Cem Uzan ve diğer partiler söyledi. Sonra Başbakan da 'Yahu söylüyorlar da bunun kaynağı nerde?' dedi. Kaynağını söyleyeyim. Halen bugün Türkiye'de kullanılan akaryakıt 30 milyar doları geçmiş, inanın yüzde 30'u kontrolü ediliyor, yüzde 60'ı kaçak. İki gün önce Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası'nda da konuştum. Yüzde 60'ı kaçak. Yetkililer kim ise şu konuşmamı ihbar olarak alsın, benim ifademi alsınlar, 'Sen yüzde 60'ı kaçak diyorsun, gel şunu bir söyle' desinler. Kaçak nerden geliyor? 'Efendim katırlarla geliyor'. Yok canım, ne katırlarla gelmesi, gemilerle geliyor. Peki ben eğer 30 milyar dolarlık mazot kullanıyorsam, yüzde 60'ı kaçak ise ben bu kaçağı önlediğim zaman mazotu köylüye bedava bile veririm. Sayın Başbakan bundan 1,5 sene önce dedi ki; 'Biz 28 milyar dolarlık akaryakıt kullanıyoruz, bunun ancak 10 milyar dolarını kontrol ediyoruz.' Katırla, atla mazot kaçıranları gösteriyorlar. Ne kadar gülünç bir şey. Oradaki atların hepsi mazot kaçırsa ne olacak. O kaçak, mazotun binde biri olur mu? Kaçak mazotlar gemilerle geliyor. Savcılar bilmiyorsa söylüyorum. Gemilerle geliyor. Getirenler kim, yandaşlar. Bunu engellediğiniz zaman mazotun fiyatı düşer"

TÜRKİYE'NİN TOPLAM BORCU 500 MİLYAR DOLARI GEÇMİŞ

Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinin tarımda yaşanan sıkıntılar olduğunu dile getiren Gökalp, sorunlara çözüm üretilemezken hükümetin sürekli borçlandığını ve Türkiye'nin dış borcunun 500 milyar doları geçtiğini öne sürdü.

Gökalp sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılı sonunda yani AKP'nin hükümete geldiğinde 80 yıllık cumhuriyet, bu hükümete 148 milyar dolar borç devretti. Son 7 senedir bu borç, tam iki katına çıktı, 150 milyar dolar daha eklendi. ve şu anda Türkiye sabah kalkıp hazinenin kapsını açtığınızda akşam kapatana kadar 120 milyon dolar faiz ödüyor. Bu nedir biliyor musunuz? Bu, Adana'daki bir Seyhan Barajı'nın değeridir. Her gün bir Seyhan Barajı'nı faize ödüyoruz. Peki, bunun kredisinden 150 milyar dolar borca girmişim, borç yapmışım. Diğerleri ile beraber Türkiye'nin toplam borcu 500 milyar dolarları geçmiş. Peki bunun karşısında ne yapmışsın? Elbistan'daki barajlar bile bitmemiş. Büyük bir Atatürk Barajı yapıldı mı, bir Telekom yapıldı mı? Bunun üzerine bunlar da satıldı. Peki o zaman sen bu parayı köylülere verdin. Aha buradasınız, verildiyse onu görelim.

EĞER DÜZELECEKSE KENDİMİ MEYDANA KAYARIM

Yani Türkiye'nin ekonomik durumu içler acısı. İnsan içinden acaba çıksak meydan da kendimizi yaksak dikkat çeker mi diye düşünüyor. Çıkayım şu meydana kendimi yakayım, desinler ki, 'Bizim bu sevdiğimiz Tarım Bakanı bu tarımın gidişinden dolayı kendisini yaktı.' Eğer düzelecekse bunu yapayım.

Yüzde 17 faizle borç almak hırsızlıktır. Tamam borç alırsın, ama kaçla borçlanıyorsun, kaç faiz ödüyor musun dolar alırken? Yüzde 17.2 faiz ödüyorsun. Çin, yüzde 5 ile alıyor, ben kaçla alıyorum? Hani senin ekonomi dahilerin vardı, hani senin İngiltere'den ithal ettiğin İngiliz vatandaşı Maliye Bakanların vardı, hani senin dünyayı çok iyi bilen ekonomistlerin vardı? Mısır yüzde 5 ile borç para alırken, iflas etmiş Yunanistan 4 ile para alırken senin bu dahilerin.... Demek ki bunların Türk dünyasına, Türk Milleti'ne, Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanetleri var. Savcılar soruşturma da açacaklar, açsınlar ihanetleri var. Yüzde 17 ile para almak vurgundur, soygundur, talandır, hırsızlıktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title