Haberler

Kağıtsporlu Güreşçilerden 8 Madalya

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu yağlı güreşçiler bayram öncesi çayırda gösterdikleri başarılarını bayram sonrası da sürdürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu yağlı güreşçiler bayram öncesi çayırda gösterdikleri başarılarını bayram sonrası da sürdürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu güreşçiler, bayram sonrası yapılan iki güreşte başarılı sonuçlar elde etti. Ramazan ayı nedeniyle güreşlere bir aylık ara veren yağlı güreşçiler, bir aylık aranın ardından da çayıra hızlı girdi. Bir aylık süre içerisinde antrenmanlarını iftarla sahur arasında gerçekleştiren Büyükşehir Kağıtsporlu güreşçiler ilk olarak, Ramazan bayramının üçüncü günü Yalova'daki güreşlere katıldı. Yalova Altınova'da bu yıl 110.'su yapılan Fevziye yağlı güreşlerinde mavi beyazlı yağlı güreşçiler farklı boylarda sekiz madalya kazandı.

Fevziye güreşlerinde Başaltı boyunda Abdullah Kaçmazoğlu tüm rakiplerini yenerek birinci olmayı başardı. Küçük orta büyük boyda gittikleri her yerde kürsüde yer alan Büyükşehir Kağıtsporlu Abdülrefik Öner ikinci olurken üçüncülükleri Kazım San ve Mustafa Arslan birlikte paylaştı. Küçük orta küçük boyda Tunahan Özgül üçüncü olurken, deste küçük boyda Ramazan Sarı ile ayak boyunda Abdülvasi Balta zorlu müsabakalarını kazanarak birinci oldu. Minik iki boyunda ise Mustafa Emir Güney üçüncü olmayı başardı.

2015 yılı 654. tarihi Kırkpınar güreşlerinde başaltı boyunda üçüncü olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcusu Nedim Gürel, bir sporcunun ceza alması sonucunda sıralamanın değişmesiyle Türkiye Güreş Federasyonu tarafından alınan kararla 654. tarihi Kırkpınar güreşleri başaltı boyu ikincisi ilan edildi ve başpehlivanlığa yükseldi. Böylece Başpehlivanlardan Ömer Arslantaş, Faruk Akkoyun, Mustafa Başdemir ile birlikte Nedim Gürel'de bu yıl Kırkpınar'da Başpehlivanlık mücadelesi verecek. Başpehlivan olarak ilk kez Fevziye güreşlerinde çayıra çıkan Gürel, güzel güreşler yaparak güreş severlerinde beğenisini kazandı.

Tarihi Kırkpınar'dan sonraki en önemli güreş organizasyonlarının başında gelen Akyazı Akbalık Ayşecik güreşlerine bu yıl bin 172 sporcu katıldı. Uzun yıllardır yapılmayan ve eskiden "Kırkpınar'a giden yol Akbalıktan geçer" sözü, Akyazı Belediye Başkanlığının girişimleriyle yeniden hayat buldu. Sabah erken saatlerde başlayıp gece 22: 30 sularında sonuçlanan müsabakalar, adeta Kırkpınar güreşlerini aratmadı. Türkiye'nin dört bir yanından Akbalığa akın eden güreşçiler, Kırkpınar öncesi kıyasıya mücadele etti. Güreşlere Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve bir çok ilçe belediye başkanı da takip etti. Akbalık güreşlerinde Büyükşehir Kağıtsporlu güreşçiler ise üç altın bir bronz madalya kazanarak haftayı kapattı.

Başaltı boyunda zorlu rakiplerini yenerek yarı finale kalmayı başaran Abdülhamit Altun yarı finalde Antalyalı rakibiyle bir saatin üzerinde yaptığı güreşi uzatma dakikalarında altın puanla kaybederek üçüncü oldu. Küçük orta büyük boyda her tur en önemli rakiplerini üst üste yenmeyi başaran Kazım San kürsünün en üstüne çıkarak altın madalyayı boynuna taktı. Gittikleri her müsabakada birinci olmayı başaran deste küçük boy güreşçisi Ramazan Sarı ve ayak boyu güreşçisi Abdülvasi Balta geleneği bozmayarak yine birinci oldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Altınova Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title