Haberler

Kağıthane Belediyesi'nden Molozlu Ceza

Güncelleme:

Belediyeye ait otomobilin çekilerek 60 lira çekici parası tahsil edilen otoparkın önüne çukur kazılıp, moloz yığıldı.

Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kır'ın talimatıyla, belediyeye ait otomobilin çekildiği ve 60 lira çekici parası tahsil edilen yediemin otoparkı önüne çukur kazılıp, moloz yığıldı. Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Otoparkın yerinin yüzde 40'ı bize ait. Biz o kısma moloz döktük. Kimse mağdur edilmedi" dedi. Otopark işletmecileri ise "Burası yediemin otoparkı. Polisin çektiği araçları, sahipleri çekici parasını ödeyerek alır. Belediye haksız yere bizi cezalandırdı" dedi.

İddiaya göre; Kağıthane Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan bir otomobil, Seyrantepe İETT otobüs durağının önüne park halinde iken, önceki gün Trafik Vakfı'nın çekicisi tarafından Kağıthane Merkez Mahallesi Bostan Sokak 8 numarada bulunan Erde Yediemin Otoparkı'na çekildi. Vakıf çekicisi çekme ücreti için 60 liralık makbuzu otoparka bıraktı. Otomobilin çekildiğini öğrenen sürücü, otoparka gelerek, işletmeci Mustafa Cam ve Hüsnü Erim'e aracın belediyeye ait olduğunu söyleyerek 60 lira çekici parasını ödemek istemedi. İşletmeciler, "Araç madem belediyeye ait. Sizden otopark ücretini almayız. Ancak çekici İstanbul Valiliği adına görev yapıyor. Bu paranın ödenmesi şart" dedi. Bunun üzerine otomobilin sürücüsü "Siz makbuzu bana verin. Belediyeye gidip durumu izah edeyim" yanıtını verdi. Bir süre sonra aracı çekilen sürücü 60 TL çekici ücretini ödeyip aracı çıkardı.

BİR SAAT İÇİNDE OTOPARKA CEZA

Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kır, duruma müdahale ederek, çekici parasını tahsil eden otoparkın girişine, cezanın ödenmesinden 1 saat sonra çukur kazdırıp, 2 kamyon moloz döktürdü. Ardından ise otoparka giriş ve çıkışları önlemek için zabıta ekiplerine nöbet tutturdu. Zabıtalar, polisin getirdiği araçlar dışında otoparka araç alınmasına izin vermedi. 14 park cezası bulunan araç ile otopark müşterilerine ait 100 aracın otoparktan çıkarılmasına izin verilmedi.

Anlamsız şekilde cezalandırıldıklarını söyleyen otoparkın işletmecilerinden Mustafa Cam, "Biz tüm yasal izinlerle yediemin otoparkı olarak hizmet veriyoruz. Bu olay hukuku aykırıdır. Cenazesi olan bir vatandaş, aracını park edip ücretini ödeyerek yas tutulan evine gitti. Cenaze işlemleri için aracını almaya gelince molozlarla karşılaştı. Aracı halen burada duruyor. Zabıta aracı da sadece gelen trafik polislerine ait araçlar için bariyer görevi yapıyor. Bu hatadan bir an önce dönülsün. 14 araç ile otoparkın müşterisi olan 100 araç sahibi araçlarını çıkaramadı" dedi.

Konuyla ilgili bilgi almak için telefonla ulaştığımız Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç "Otoparkın yerinin yüzde 40'ı belediyeye ait. Biz o kısma moloz döktük. Araç çıkışı yapılıyor. Kimse mağdur edilmedi" şeklinde konuştu.

SK - İstanbul / Kagithane

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title