Haberler

Kafkas Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sami Özcan, "Kafkas Üniversitesi idaresi olarak her bakımdan övünç duyacağımız bir üniversite şekillendirme gayreti içinde olacağız" dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "Kafkas Üniversitesi idaresi olarak her bakımdan övünç duyacağımız bir üniversite şekillendirme gayreti içinde olacağız" dedi.

Özcan, Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu'nda düzenlenen 2010-2011 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin dünyaya açık çağdaş yapılarıyla kentlerin gelişimine bilimsel, ekonomik ve soyo kültürel açıdan katkı sağlayan; ülkelerin en değerli kaynağı olan insanı işleyen, biçimlendiren ve rekabete hazır hale getiren kurumlar olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesinin 19 yılını geride bıraktığını belirten Özcan, "Üniversitemiz bu yıla kadar 50 bin 694 gencimizi mezun ederek, ülkemizin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu yıl mezun edeceğimiz yaklaşık 2 bin 600 öğrenciyle gururumuz ve mutluluğumuz daha da artmaktadır" diye konuştu.

Uluslararası politikalarda özellikle son 20 yılda yaşadığımız coğrafyanın öneminin gittikçe arttığını vurgulayan Özcan, "Dünya nüfusunun önemli bir kısmının bu coğrafyada yaşaması ve enerji kaynaklarının yoğun olması, bulunduğumuz bölgeyi 21. yüzyılın en önemli ticaret merkezi durumuna getirmiştir. Ülkemizin stratejik konumu uluslararası planda ne denli önemli bir yere sahipse üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir" diye konuştu.

Kars'ta yaşayan her 9 kişiden birinin üniversite öğrencisi olduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"İçinde yaşarken bunun farkına varamazsak da Kars bir eğitim kültür kenti olma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Bunun daha ilerilere götürülmesi, kamu kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bizler Kafkas Üniversitesi idaresi olarak her bakımdan övünç duyacağımız bir üniversite şekillendirme gayreti içinde olacağız. "

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da Türkiye'nin ve Kars halkının, mezunlardan ciddi beklentileri olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin gelişip kalkınması için örnek davranışlarınızı ve başarılı çalışmalarınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, dereceye giren Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencisi İlyas Çağlar, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mahinur Betül Çalışkan ve Atatürk Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Berna Yarış'a çeşitli hediyeler verildi.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

- KARS

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title