Haberler

"Kafes Delilleri Üretilmiş" Raporu Üzerine Avukatlar, Bektaş İçin Tahliye Talebinde Bulundu

ABD'den, "Kafes Eylem Planı"nın Yer Aldığı İddia Edilen Cd'ler İçin "İçi Boş Sadece Levent Bektaş'ın Hatıra Fotoğrafları Var" Raporu Gelince, Avukatları, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na Davanın Sanıklarından Levent Bektaş'ın Tahliye Edilmesi İçin Talepte Bulundu.

"Kafes Eylem Planı"nı hazırladığı iddia edilen Levent Bektaş'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, ABD'den planın yer aldığı iddia edilen Bektaş'a ait CD ve DVD için "İçi boş sadece hatıra fotoğrafları var" raporu gelince, müvekkilleri için İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na tahliye talebinde bulundular. Avukatlar, dilekçelerine ABD'li Cyber Diligence Inc. Raporundaki "Kanıt yerleştirmek yeni olgu değil. Ancak buradaki gelişmeler vicdan sarsacak cinsten. Anlaşılan kanıt yerleştirme suçunu işleyenler iyi örgütlenmişler ve soruşturmaya müdahil olabilecek pozisyondadırlar. Meslek hayatımda bu kadar pervasızca işlenmiş bir suça daha şahit olmadım. İstenilen zaman, istenen kişi hakkında, istedikleri suç ve iftirayı sanki gerçek bir delil gibi üretip yargıya kabul ettirenler var. Davada kanıtlar ve soruşturmayı yapanlar güvenilir değil" satırlarına da yer verdiler.

-"ÇELİŞKİLİ RAPORLAR VAR"-

Türk teknik yetkililerden sonra, New York Polis Departmanı Bilişim Suçları Masası'nı kuran ve bu birimde uzun yıllar yönetici olarak çalışan Adli Bilişim Uzmanı Yalın Demirkaya'dan da "Levent Bektaş'a ait olan ve iddianameye temel oluşturan DVD'de sadece kişinin hatıra fotoğrafları var" raporu geldi.

"Kafes Eylem Planı"nı hazırladığı iddia edilen Silivri'de tutuklu Levent Bektaş'ın avukatları mahkemeye verdikleri, tahliye dilekçesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce Bektaş'ın işyerinde ele geçtiği iddia edilen dijital veriler üzerinde yapılan incelemelerde "suçla ilişkilendirilebilecek bulgu" konusunda çelişkili raporlar hazırlandığını belirttiler. "Özetlenen kronolojik süreç esas itibarıyla karşı karşıya olunan hukuka aykırılığı gözler önüne sermekte ve müvekkilimizin sorgu ve savunması esnasında bu süreç tüm delilleri ile ortaya koyulmuş bulunmaktadır. Müvekkilimizin tutukluluk durumunun sürmesi Demokratik bir Hukuk Devleti'nde kabul edilemez" diyen avukatlar Kafes Eylem Planı'nın kesinlikle var olmadığını ve bu planın müvekkillerinden ele geçmiş olamayacağını belirttiler.

-İMAJ ALMA İŞLEMİ-

Söz konusu CD ve DVD'nin üzerinde teknik inceleme yapılmasına olanak veren "imajlarını" yeni bir tarihte aldıklarını kaydeden avukatlar, dilekçelerinde Bektaş için tahliye talebine temel oluşturan ve ABD'de ortaya çıkarılan gelişmeleri şöyle anlattılar:

"İmaj alma işlemi en basit tanımıyla CD ve DVD içindeki tüm dökümanların metadata olarak adlandırılabilecek tarih ve saat bilgileriyle "hash' değerleri değişmeksizin birebir aynısının kopyasının çıkarılması anlamına gelmektedir. Bu kopyalar özel programlar kullanılmak suretiyle açılmakta ve incelenebilmektedir. Bu inceleme esnasında veriler üzerinde hiçbir değişiklik yapılması ise mümkün olmamaktadır.

Mahkemenizden teslim alınan imajlar üzerinde Türkiye'de yapılan ilk incelemelerin ardından CD'nin içinde Data Stash Programına, DVD'nin içinde ise iddia edilen Kafes Eylem Planının saklanmış olduğu "okul' isimli videoya ulaşılamamıştır.

Bu çerçevede gelişen teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmak amacıyla Mahkemenizden 16.09.2010 tarihinde teslim alınan söz konusu imajlar dünyanın en saygın adli bilişim şirketlerinden biri olan ABD New York şehri merkezli Cyber Diligence Inc.'e gönderilmiş ve tüm teknolojik imkanlar kullanılmak suretiyle CD ve DVD'nin incelenmesi talep edilmiştir.

New York Polis Teşkilatı'nda Dahili Araştırmalar Bölümünün Bilgisayar Suçları Soruşturma Birimi'nin kurucusu ve şube müdürü olarak görev yapan ve Ocak 1995 ve Ocak 2007 tarihleri arasında bu birimde bilgisayar suçları tahkikatı yürüten ve adli bilişim tetkikleri yapan kişilere de eğitim veren Adli Bilirkişi Yalkın Demirkaya ve diğer adli bilişim uzmanlarının 1 No'lu CD ve 3 No'lu DVD'nin Mahkemeniz kaleminden teslim alınan imajları üzerinde yaptıkları inceleme neticesinde kesin olarak ulaştıkları sonuç şu olmuştur:

"CD1 ve DVD3 üzerinde yaptığım adli bilişim incelemeleri aynı bulgularla sonuçlanmıştır. Kullanılan üç farklı yazılım da birbirine eş değer bulgular vermiştir. CD1'in cinde "Data Stash' adlı bir program ve DVD3 içinde "okul (2004 DVD)Rip.mp4' isimli bir video kesinlikle mevcut değildir. Dolayısıyla iddia edilen Kafes Eylem Planı da DVD içinde yer almamaktadır.'

Ulaşılan bu bulgular en başından beri müvekkilimizin masumiyetine işaret ettiğini belirtmiş olduğumuz raporlar arası çelişkilere ışık tutması açısından da önem taşımaktadır."

-KANIT YERLEŞTİRME SUÇU VAR, KANITLAR VE SORUŞTURMADA GÖREVLİ KİŞİLER GÜVENİLİR DEĞİL-

ABD'den gelen raporda Emniyet'te görevli polisler ve TÜBİTAK bilirkişisi tarafından hazırlanmış raporların yetersizliğine vurgu yapıldığını da kaydeden avukatlar, tahliye dilekçelerinde şöyle dediler:

"Adli Bilişim alanında sayısız inceleme yapan, dünyanın birçok kurum ve kuruluşunda seminerlere konuşmacı olarak çağrılan ve yetkiyi kötüye kullanmak tahkikatları yürüten Yalkın Demirkaya'nın son değerlendirmesi ise şu şekilde olmuştur:

"Kanıt yerleştirmek yeni bir olgu değildir. Ancak, buradaki gelişmeler, makul olan herkesin vicdanını sarsacak cinstendir. Anlaşılan, kanıt yerleştirme suçunu işleyen kişiler iyi örgütlenmişlerdir ve soruşturmaya müdahil olabilecek pozisyondadırlar. Meslek hayatımda bu kadar pervasızca işlenmiş bir suça daha şahit olmadım. Bu kişiler, o derece kasıtlılar ki, el konulan kanıtlardan (CD1 ve DVD3) çıkmadığı aşikar olan raporlar hazırlamakta hiçbir çekince hissetmemişlerdir. Bu, yaptıklarından sorumlu tutulmayacaklarına dair belli bir özgüven içerisinde hareket ettiklerini göstermektedir. Bu özgüven ise, ancak güç sahibi kişi/kurumların doğrudan desteği sayesinde mümkün olabilir. Söz konusu CD1 ve DVD3'ün orijinallerinin mucizevi bir şekilde ortadan kaybolması ya da kullanılamaz hale gelmesi beni şaşırtmayacaktır. Zira CD1 ve DVD3 sadece Bektaş'a ait fotoğraflar içermektedir ve burada işlenen kanıt üretme, yerleştirme suçu için açık delil niteliğindedir.

Bektaş'a karşı suç işleyenler dikkatsiz davranmışlar, çok bariz ve onarılmaz hatalar yapmışlardır. Ayrıca, el konulan gerçek kanıtları yok edecek/değiştirecek fırsatı bulamamışlardır. Yaptıkları bu hatalar neticesinde, söz konusu suç içeren kanıtların üretilmiş olduğu aşikar haldedir. Ayrıca soruşturmada görevli kişilerden bazılarının Bektaş'ın suçlanmasına sebep olan kanıtları üreten kişiler olduğu da açıktır.

Üretilen kanıtların içeriğine bakıldığında, ortaya çıkan durumdan, bu kişilerin istedikleri vakit, istedikleri kişiler hakkında, istedikleri suç ve iftirayı sanki gerçek bir delil gibi üretip yargıya kabul ettirdikleri görünmektedir. Bu bulgular ışığında, ne bu davada söz konusu olan kanıtlar, ne de bu soruşturmada görev almış kişiler adalete hizmet etmek konusunda güvenilir değildirler."

-"DELİL ÜRETİLMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ"-

Bektaş'ın avukatları, her gerçek bilim kuruluşunun ABD'li Cyber Dilligence Inc.'in ulaştığı sonuçlara ulaşabileceğine değinirken "İçinde hiçbir suç unsuru bulunmadığı tespit edilen CD ve DVD'nin zarar görmesi ya da yerlerine suç unsuru bulunan yenilerinin üretilerek konulmasından endişe ediyoruz. Bu sebepten dolayı Mahkemenizin ivedi olarak alınan imajları tüm hakimlerin önünde açması ve içlerinde hiçbir suç unsuru bulunmadığını kendi gözleri ile görmesidir" talebinde de bulundular.

Avukatlar 1 No'lu CD ve 3 No'lu DVD'nin başına kamuoyunda Ergenekon Davaları olarak adlandırılan yargılama süreçlerinde yaşananların gelmemesi için önlemlerin alınmasını da istedi. Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz delil olmaksızın 15 aydır tutuklu bulunduğunu belirttikleri müvekkilleri Levent Bektaş'ın salıverilmesini istedi.(ANKA)

(ORH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title