Haberler

Kafeler Sokağındaki Yapılar Kaldırıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'daki Kafeler Sokağı yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, sokaktaki esnafa duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti

Diyarbakır'ın Ofis semtindeki Kafeler Sokağı dönemi sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Kafeler Sokağı esnafı arasında bir süredir devam eden görüşmeler ve toplantılar sonrasında kent halkının en büyük şikayet konularından birini oluşturan sokaktaki rahatsız edici yapıların kaldırılması kararı alındı. Karar bugün hayata geçirildi. Kafeler Sokağı esnafı sokak üzerinde kurulu bulunan yapıları zabıta desteği olmadan kendi çabası ile kaldırmaya başladı.
KIŞANAK ESNAFLA SOHBET ETTİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, yapılacak basın açıklaması öncesi kendi yapılarını kaldırma çalışması yapan esnafla bir süre sohbet etti. Kışanak, esnafa alınan ortak karara gösterdikleri saygı ve özenden dolayı teşekkür etti. Kışanak daha sonra Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Baytaş, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, DBP Yenişehir İlçe Örgütü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş Akyüz, daire başkanları, STK'lar'ın da katıldığı bir basın açıklaması yaptı.
YAPILARI ESNAFIN KATKISIYLA KALDIRIYORUZ
Kışanak, "Bugün şehrimiz adına, Amed adına güzel bir gün yaşıyoruz. Bugün herkesin sorundur dediği, kangrendir, çözülemez dediği bir sorunu esnafımızla, partimizle, halkımızla birlikte el ele vererek çözüyoruz. Ben özellikle bugün buradaki esnafımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başladı. Kafeler Sokağı esnafıyla yaklaşık bir aydır görüşmeler yaptıklarını ve her biri ile ayrı ayrı görüştüklerini hatırlatan Kışanak, yapılan ortak toplantıda esnafın katkılarıyla yapıların kaldırılması yönünde karar aldıklarını söyledi. Kışanak şöyle konuştu: ESNAFIMIZ ALKIŞI HAK EDİYOR
"Yaptığımız ortak toplantıda kente yakışmayan bu çirkin görüntünün kaldırılması yönünde karar aldık. Sizlerin de gördüğü gibi bizlere gerek kalmadan, belediyemize gerek kalmadan, esnafımız kamusal alana inşa edilmiş kentimize yakışmayan bu yapıları kendileri söküyorlar. Ben burada kamuoyu nezdinde, basın mensubu arkadaşlarımın önünde her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimizi sahiplendikleri için, sokağımızı sahiplendikleri için kentimize Amed'e yakışmayan görüntüleri kaldırma konusunda kendi çabalarını ortaya koydukları için ayrı ayrı her birine teşekkür ediyorum. Bu yaklaşımın devam etmesi gerekir." Kışanak, sözlerinin alkışlanması üzerine, "Alkışlayabilirsiniz. Buradaki esnafımız alkışı hak ediyor. Bu yaklaşımın devam etmesi gerekiyor" dedi.
SOKAK İÇİN PROJE YAPACAĞIZ
Kışanak, Büyükşehir Belediyesi olarak sokağı kente ve halka yakışır bir şekilde düzenlemek için Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve TMMOB bileşenlerinin bir araya gelerek modern bir proje çalışması yapacaklarını söyledi. Bu kararı esnafla paylaştıklarını ifade eden Kışanak, kamusal alanları koruyacaklarını söyledi. Kışanak şöyle konuştu: "En kısa zamanda burayı yeni çehresine kavuşturacağız. Kentimize halkımıza, esnafımıza armağan edeceğiz. Bu sokak onlarındır. Bu sokak şehrimizde yaşayan bütün yurttaşlarımızındır. Kadınlarındır, engellilerindir, çocuklarındır. Bu sokak, bu şehirde yaşayan, burada çalışan, bu sokakta yaşayan bütün esnafımızındır. Bu sokaklarda yaşayan halkımızındır. Hepimizin rahat edebileceği, hepimizin çalışmalarını yürütebileceği daha güzel, daha modern bir sokak yaratabiliriz. Bunun ilk adımını burada attık. Bundan sonra aynı yaklaşımla, aynı anlayışla sürdüreceğiz." Kışanak verdikleri destekten ötürü DBP'ye, meclis üyelerine ve esnafa kent adına teşekkür etti.
ŞİMŞEK ESNAFA TEŞEKKÜR ETTİ
DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ise, kentin önemli bir problemini sorunun bir tarafı olan esnafla çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. DBP olarak belediyelerin kentin ortak yaşam alanlarının çoğaltılması yönündeki kararlarının arkasında olduklarını ifade eden Şimşek, "Biz parti olarak belediyelerimizi kentin ortak yaşam alanlarının çoğaltılmasına dair politika ve çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz. Bu çabanın arkasındayız. Birlikte bu çabayı, bu çalışmayı yürüteceğiz" dedi. Şimşek Kafeler Sokağı esnafına sorunu çözme konusunda gösterdiği irade ve çaba için teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Birsen Kaya Akat Ali Şimşek Yenişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title