Haberler

Kadiri Tarikatı Üyeleri, Seyyid Seyh Salih-i Koşan Türbesi'nde Buluştu

Kadiri tarikatı üyesi yaklaşık 4 bin kişi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Türbesi’nde buluştu.

Kadiri tarikatı üyesi yaklaşık 4 bin kişi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Türbesi'nde buluştu.

Kadın ve erkeklerden oluşan binlerce kişi, Seyyid Şeyh Salih-i Koşan'ın oğlu Kadiri Tarikatı Şeyhi Seyyid Şeyh Muhammed-i Hacı tarafından türbe girişinde karşılandı. İlahilerle karşılanan tarikat üyeleri, türbe içerisinde bulunan Seyyid Şeyh Salih-i Koşan'ın mezarı başında dualar etti. Akşam saatlerine kadar türbe içerisinde ve çevresinde ibadet eden ziyaretçiler, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından toplu olarak akşam namazını eda etti. Tarikat Şeyhi Muhammed Hacı'nın hazırladığı şerbeti içen ziyaretçiler, çeşitli zikirler gerçekleştirdi. Gece geç saatlere kadar süren ibadet ve zikir programının ardından ziyaretçiler sabahın erken saatlerinde türbeden ayrılarak memleketlerine döndü.

Zikir ve ibadet programı hakkında bilgi veren Kadri Tarikatı Şeyhi Seyyid Şeyh Muhammed-i Hacı, "Her yıl iki defa olmak üzere babam Seyyid Şeyh Salih-i Koşan Hz. Türbesinde düzenlediğimiz geleneksel ziyaretlere ülkenin değişik bölgelerinden binlerce kadın ve erkeklerden oluşan tarikat üyelerimiz ve vatandaşımız katılır. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ziyarette Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okunur. Varsa insanların sorunlarını dinliyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title