Haberler

Kadir Gecesi

"bin yıldan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde İstanbul'daki camilerde yoğunluk yaşandı.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve

"bin yıldan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde İstanbul'daki camilerde yoğunluk yaşandı.

Binlerce vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Orucunu açan vatandaşlar, camilere girerek, teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

İstanbul'un dört bir yanından gelen vatandaşların en çok tercih ettiği camilerinden biri olan Sultanahmet Camisi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde de namaz kılındı, caminin şadırvanında uzun kuyruklar oluştu.

Camide düzenlenen özel program, İstanbul Müftü Yardımcısı Alaattin Özkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Kadir Gecesi, evlerde ve camilerde okunan yaklaşık 100 bin hatim için camide ortak dua da yapıldı.

Dua sırasında "komşuluk", Afrika ve özellikle Somali'de yaşanan açlık ve kıtlığa dikkat çekilerek yardım çağrısında bulunuldu.

Sultanahmet Camisi'nde ibadetini yapanlardan Mehmet Öztürk, şehitlerle ülkenin birlik ve beraberliği için dua ettiğini söyledi.

Aslan Pala da Kadir Gecesi'ni idrak etmek için camilere koştuklarını, Somali'dekiler başta olmak üzere dünyadaki tüm açlar için dua ettiğini belirtti.

Bu arada, turistler de fotoğraf makineleriyle camide yaşanan yoğunluğu görüntüledi.

Fransız turist Bernard Jousse de ilk kez İstanbul'a geldiğini ve bir camide böylesine bir kalabalığı ilk kez gördüğünü belirterek, "Bu gecenin Müslümanlar için kutsal bir gece olduğunu biliyorum. İnsanların hep birlikte Allah'a el açmaları beni de oldukça duygulandırdı" dedi.

Öte yandan, Sultanahmet Camisi etrafında bulunan esnaflardan Ahmet Esin ise Kadir Gecesi'nin bereketiyle geldiğini, esnaflar açısından ramazan ayı boyunca en bereketli gecenin bu gece yaşandığını söyledi.

-EYÜP SULTAN CAMİSİ-

Çemberlitaş'taki Gazi Atikali Paşa Camisi'nde ise Kadir Gecesi özel programı yatsı namazının ardından Enderun usulü kılınan teravih namazıyla başladı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunup, meali yapıldı. Ardından tesbih namazı kılındı.

İbadetin ardından iş adamı Nevzat Demir tarafından yemek ikramı yapıldı.

Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi de doldu taştı. Kalabalık yüzünden bazı vatandaşlar teravih namazı kılmakta zorlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Ramazan İstanbul Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği "Kadir Gecesi Özel" programında, Beyazıt ve Feshane'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

İstanbul'da Kadir Gecesi'nde Adalar'daki Hamidiye Camisi, Beşiktaş'taki Yahya Efendi Camisi, Eyüp Sultan Camisi, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi, Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi ve Beyazıt Camisi, Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi ve Aziz Mahmut Hüdai Camisi'nin de aralarında bulunduğu 95 cami sabaha kadar açık kalacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title