Haberler

Kadınları Tatilde Yakalayan Hastalık, 'Vajinal Enfeksiyon'

Güncelleme:

Yazın deniz veya havuzlara giren kadınların, zehirli olması nedeniyle sağlık sorunlarına neden olan 'vajinal enfeksiyon' rahatsızlığına yakalanma riski olduğu belirtildi.

Yazın serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınların, zehirli olması nedeniyle sağlık sorunlarına neden olan 'vajinal enfeksiyon' rahatsızlığına yakalanma riski ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Bunaltıcı sıcaklarda havuz ve deniz en çok tercih edilen serinleme yöntemi. Pek çok otelde ve sosyal tesisde serinlemek için yararlanılan havuzların ileride herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaması için, girilecek havuzun temizliğinden emin olunması ve su sirkülasyonu fazla olanlarını tercih etmek son derece önem kazanıyor.

Tatilin vajinal bir enfeksiyon nedeniyle zehir olmaması için Özel Medline Aydın Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümmühan Tütüncü hastalıklardan korunma yolları hakkında açıklamalarda bulundu.

DENİZLER DAHA GÜVENLİ

Havuzlardan veya denizlerden en fazla bulaşan hastalık genital mantar enfeksiyonları olduğunu ifade eden Tütüncü şunları söyledi: "Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan bir kısmı özellikle toplu havuzlardan yaygın olarak bulaşabilir. Havuz veya deniz sefasının hastanede bitmemesi için girilen havuzun temizliğinden emin olunmalıdır. Çünkü yeterince temizlenmeyen havuzlar ve kirlilik seviyesi yüksek sahiller tehlikeli olabilir. Denizde mikrop kapma oranının havuzlara oranla daha düşük. Deniz suyu tuzlu olduğu için mikropların yaşaması daha zordur. Ama kirli, yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümde olan denizlerde yüzülmemelidir. Ancak havuzlara bu anlamda daha çok dikkat etmek gerekir. Çünkü havuzlar durağan sular olması nedeniyle kolaylıkla kirlenebilir ve mikrop üremesi daha kolaydır ve mikropları kontrol altına almak için hijyen kurallarına çok dikkat edilmelidir" diye konuştu.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kadınlarda oldukça sık olarak rastlanan bu tür enfeksiyonların vajinal fitiller, kremler ve gerektiği durumda ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edilebilmekte olduğunu dile getiren Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü: "Belirtiler ise 1-2 gün içinde gerileyebilmektedir. Hastaya oldukça sıkıntılı günler yaşatabilen bu enfeksiyondan korunmak için basit birkaç önlem oldukça yararlı olabilir. Öncellikle genital bölgenin ıslak ve nemli kalmasını önlemek için sentetik çamaşırlar ve dar kıyafetler giymekten kaçınılmalı pamuklu ve rahat iç çamaşırlar tercih edilmelidir. Ayrıca genital bölgenin temizliği için normal sabun parfümlü kozmetik ürünleri gibi tahrişe yola açabilecek temizlik ürünlerini değil bu bölge için özel üretilmiş sabunlar kullanılmalıdır. Bunların dışında yaz aylarında havuz sonrası genital bölgenin kuru kalması için kadınların ıslak mayo veya bikini ile kalmamaları klorlu sudan arınmak için de havuz sonrası duş almaları gerekmektedir" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title