Haberler

Kadınlardan Yerel Gazeteye Tepki

Van'da bir grup kadın, bir yerel gazete yazarı hakkında, 'kadınların şiddete uğramasını alenen ve basın yoluyla' desteklediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Van'da bir grup kadın, bir yerel gazete yazarı hakkında, 'kadınların şiddete uğramasını alenen ve basın yoluyla' desteklediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sanat Sokağında toplanan kadınlar adına, 19 sivil toplum örgütünün imzasıyla hazırlanan açıklamayı okuyan Van Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Diba Keskin, son günlerde, Van'da yaşanan kadın cinayetleri, intiharlar ve tırmanan şiddet olaylarına tepki göstermek için erkeklerin yaptığı yürüyüşün ardından Van Havadis Gazetesi yazarı ve sahibi olan Ayhan Yazlık tarafından 'Kadınlar erkekleri kullanıyor' ve 'Evlilik yerine kiralama yöntemi' başlıklı yazıların kaleme alındığını hatırlattı.

Yazlık'ın, kadınların öldürülmesini alenen ve basın yoluyla destekler nitelikte yazı yazdığını savunan Keskin, şunları söyledi:

"Yazlık, 'hiçbir kadın sebepsiz yere şiddete maruz kalmaz, hele namuslu bir kadın hiç kalmaz' diyerek şiddete teşvik eden, kadınların topuklu ayakkabı giyerek ve sadece bez parçası giyinerek dikkat çektiği, bu durumda şiddetin de normal olduğu şeklindeki talihsiz cümlelerin geçtiği yazılar yazarak tüm kadınların yaşam hakkını ve kişilik haklarına açık bir şekilde saldırıda bulunmuştur. Kadınları suç unsuru olarak ilan eden ve toplumu kadına karşı kışkırtan Yazlık hakkında suç duyurusunda bulunarak savcıları göreve çağırıyoruz. "

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title