Haberler

Kadınlar Törende Bir Araya Geldi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi organizasyonluğunda sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları üyelerinin katılımıyla Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi organizasyonluğunda sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları üyelerinin katılımıyla Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Siyasi partilerin kadın kollarının da aralarında bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri anıta çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi Serpil Koçmer ortak basın açıklamasını okudu.

1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında, 8 Mart 'Kadın Hakları ve Dünya Barış Günü' olarak kabul edildiğini belirten Koçmer, "Bu kabulün altında yatan temel neden, kadınlara eşit hakların sağlanması ile dünya barışının güçleneceğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk kadınları, Cumhuriyetimizle birlikte pek çok hakka kavuşmuştur. 1926 yılında Türk kadınlarını 'şeriat' zincirinden kurtaran Medeni Kanun ile, Türk kadını güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamıştır. 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının Verilmesi ile Türk kadını hem siyasette hem sosyal hayatta erkeklerle eşit haklara kavuşmuştur. Ancak, Türkiye'de ve dünyadaki toplumsal değişim sürecinde, kadının layık olduğu konuma ulaşması için gerekli bilgi ve becerileri, tüm kadınlar aynı derecede elde edememişlerdir. Ülkemizde Meclisteki milletvekilinin sadece yüzde 14 'ü kadındır. Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 28'lerde bulunuyor. Her 3 kadından biri aile içi şiddet mağduru. Her gün bir kadın cinayet haberi ile sarsılıyoruz. Uluslararası alanda bir ülkenin en demokratik göstergelerden biri; kadınlara tanınan haklardır.

Türkiye'nin, kadın eğitimi, çalışma hayatı, siyasete katılım gibi konularda, gelişmiş değil de, geri kalmış ülkeler arasında yer alması çok acıdır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların halen 21. yy da ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve cinayete maruz kalması, insanlığın en büyük utancıdır. Toplumun yapı taşıdır ve kalkınmanın en temel kaynağıdır. Daha iyi koşullarda, daha güvenli, daha eğitimli ve daha eşit paylaşımlı bir yaşam sürmemiz için her günün Kadınlar Günü bilincinde yaşanmasını diliyoruz" dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Edirne Barosu Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu, ETSO çocuk Girişimciler Kurulu, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, EKAMEDER, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları hazırladıkları ortak basın açıklamasının okunmasının ardından kadınlar Zübeyde Hanım Heykeline yürüdü. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Birleşmiş Milletler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title