Haberler

Kadına Şiddetin Önüne Geçmek İçin "Yalnız Değilsiniz" İsimli Proje Uygulamaya Koyuldu

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, kadına şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla “Yalnız Değilsiniz” isimli proje uygulamaya koyuldu.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, kadına şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla "Yalnız Değilsiniz" isimli proje uygulamaya koyuldu.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Emniyet Müdürürü Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Halil Kısalar, Ayhan Bodur, Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediye Başkanlıkları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Barosu temsilcileri, Soroptimist Kulüp üyeleri, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü "Yalnız Değilsiniz" isimli projede görevli Komiser Yardımcısı Emine Günal ve kadın polis memurlarının katılımıyla, kadına yönelik şiddet konusunda "Bilgi Değişim Toplantısı" düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, projenin amacı hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Müdür Şahin, son yıllarda artış gösteren kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü olarak etkin bir şekilde mücadele etmek için bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. Şahin, şiddet mağduru kadınların tek sorununun şiddet olmadığı, bunun yanı sıra ekonomik, psikolojik ve hukuki yönden de desteğe ihtiyaçlarının olduğu, bu noktada diğer kurumalara da görevler düştüğünü dile getirdi.

Toplantıda katılımcı kurumlar kadın mağdurlar için yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler de verdi. Verilen bilgiler arasında Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin bünyesinde mağdur kadınlara hizmet veren müdürlüklerin yanı sıra, Odunpazarı Belediye Başkanlığı bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurulduğu ve hizmete geçeceği, Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu tarafından adli yardım kapsamında mağdur kadınlara hukuksal destek verildiği, Eskişehir Soroptimist Kulübü tarafından kadınlara yönelik proje, liderlik konularında ayrıca, Türkiye Yardımsevenler Derneği Eskişehir Şubesi'nce engelli çocuklara, kadın ve şiddet mağduru kadınlara sosyo-ekonomik, eğitim ve proje alanlarında destek verildiği ifade edildi.

Toplantının en önemli maddelerinden biri olarak bilgi kirliliğini önlemek için iştirakçi kurumlar ile müşterek çalışma yaparak hem çalışanların hem de hizmet götürülenleri bilgilendirmek için broşür hazırlanması planlandı. Katılımcı kurum yetkilileri her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını, ayrıca kendi kurumları içinde de farklı çözüm arayışları için çalışmalar yapacaklarını, elde edilen çözümlerle ilgili iletişim halinde olacaklarını belirttiler.

Toplantıdan çıkan sonuçta, polisin aile içi şiddet mağduru kadınlara yönelik güvenlik hizmetinin dışında mağdur kadınların aynı zamanda hukuki yardım alması, iş imkanı oluşturulması, psikolojik ve maddi yardım sağlanması, için hep birlikte bir çalışma modeli ortaya koymak hedefleniyor.

Toplantıya katılan tüm temsilciler sadece güvenlik tedbirlerinin mağdura tek başına yardımcı olmayacağı konusunda hemfikir oldular.Kurumlar tüm imkanlarını seferber ederek polisin koruma altına aldığı şiddet mağduru kadınlara yukarıda belirtilen hizmetlerin de vereceğini deklare etmiş, bu yönde çalışmalar başlamıştır. Toplantı Mayıs ayında tekrar değerlendirme yapmak üzere sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title