Haberler

Kadına Şiddete Sıfır Tolerans

Güncelleme:

Bakan İslam,"Toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, kadına karşı şiddetin çözümü bir tek yasa, bir bakanlığın çabaları ile olacak bir şey değildir." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,"Toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, kadına karşı şiddetin çözümü bir tek yasa, bir bakanlığın çabaları ile olacak bir şey değildir. Bu toplumsal dönüşüm gerektiren vahim bir sorun. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans şeklinde çalışıyoruz" dedi.

TBMM Komisyon Toplantı Salonu'nda Dünya Engelliler Günü düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'da katıldı. Toplantının ardından İslam, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da bir kadının kocası tarafından vurulması sonucu kollarının ve bacaklarının kesilmesine ilişkin olarak, İslam, "Bakanlığımızdan arkadaşlarımız sürekli ziyaret ediyorlar. Arkadaşımızın çocukları bizim bakımımız altında. Hastaneden çıktıktan sonra hayatını mümkün olduğunca normalleştirmeye çalışacağız. İnsanlık dışı bir anlayışın sonucu ortaya çıkmış bir durumla karşı karşıyayız. Bir daha tekerrür etmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplumca bu çabanın içinde olmamız gerekiyor. Toplumsal şiddetin, aile içi şiddetin, kadına karşı şiddetin çözümü bir tek yasa, bir bakanlığın çabaları ile olacak bir şey değildir. Bu toplumsal dönüşüm gerektiren vahim bir sorun. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans şeklinde çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ayşenur İslam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title