Haberler

    Masal Prenseslerinin Taktikleri Neler?

    Güncelleme:

    Masal prensesleri mutluluğu nasıl yakalıyor? İşte satır aralarındaki ilişki stratejileri...

    "Masaldan strateji çıkar mı?" demeyin. Eğer onlar sonsuza kadar mutlu yaşıyorlar ve siz bir türlü dikiş tutturamıyorsanız bunun mutlaka bir sebebi olmalı değil mi? Bizce denemeye değer!

    Çocukluğumuz boyunca masallarla büyüdük. Belki de, içten içe hala beyaz atlı prensin gelip bizi kurtarmasını bekliyor olmamızın sebebi budur. Modern prensesler olarak hayatta her şeyi kendi kendimize halletmeye çalışıyor, hem çocuk hem kariyer yapma peşinde koşuyor olsak da, aslında olması gereken bu değil.

    Bu sebeple biz de size, çocukken okuduğumuz masalların satır aralarında geçen ilişki stratejilerini hazırladık!

    Kül Kedisi - Sindirella

    Masalı bir hatırlayalım, Sindirella tam prensle dans etmeye başlamışken saatin 12.00'ye geldiğini fark eder ve alelacele sarayı terk eder. Prens tam onu kollarına almıştır ki, bir anda mutluluğu sona erer ve bu büyüleyici kadın ellerinin arasından kayıp gider. Elbette masalda bunun sebebi Sindirella'nın "temizlikçi kız" haline dönemden saraydan kaçmak istemesidir. Ama masalı günümüze adapte edersek, Sindirella prensi tavlamış olmanın rahatlığıyla geceyi sarayda geçirseydi, sizce ertesi sabah prens elinde ayakkabı kapı kapı gezer miydi? Bu masalın ana fikri; bazı şeyleri tadında hatta yarım bırakmak, bir ilişkinin uzun soluklu ve sağlam olması için önemli olabilir.

    Pamuk Prenses

    Cüce olduklarını bir dakika unutursanız, Pamuk Prenses'in yedi yakın erkek arkadaşı vardı. Onun sürekli yanında olan, istediklerini hemen yerine getiren, onun mutluluğu için çırpınan yedi yakın erkek arkadaş Yapılan araştırmalara göre kadınların erkek arkadaşlarının fazla olması hem öz güvenlerinin artmasını, hem de daha sosyal olmalarını sağlıyor. Bu masalın ana fikri ise, erkek arkadaşlarınızın olması hem kendinizi daha güvende ve rahat hissetmenizi sağlar hem de hayata bakışınızı ve duruşunuzu etkiler. Elbette sevgiliniz ilk başlarda bu durumdan fazla hoşlanmayabilir. Ancak onları tanıdıkça, sadece arkadaşlarınız olduklarını ve sizin için ne anlam ifade ettiklerini anlayacaktır. Kim bilir belki onlar da birbirleriyle çok iyi arkadaş olurlar ama sevgiliniz asla unutmayacak ki, yalnız değilsiniz!

    Küçük Denizkızı Ariel

    Denizlerde özgürce yüzen güzeller güzeli denizkızı Ariel bir erkeğe aşık olur. üstelik konuşamamasına ve denizde yaşıyor olmasına rağmen. Ama bu durum onu engelleyemez ve aşkı için kendini sonsuzasuskunluğa mahkum eder ve deniz büyücüsünden onu insana çevirmesini ister. Sizce de bu masal bizlere aşkın dilsiz olduğunu anlatmıyor mu? Bazen bir bakış, bir dokunuş, kuru bir "seni seviyorum"dan çok daha derin anlamlar ifade eder. çünkü vücut diliniz, söylemediklerinizden çok daha fazlasını ifade eder.

    Aladdin ve Prenses Yasemin

    Bu dünyadaki herkes gibi siz de çok özelsiniz ve herkes gibi siz de sevilmeyi ve sevmeyi hak ediyorsunuz. Dolayısı ile öncelikle aklınızdan "Ben bu insana layık değilim" ya da "Ben senin için fazla iyiyim" gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın. Aladdin ve Yasemin'in aşkını hatırlayın. Eğer Yasemin, Aladdin onunla ilk karşılaştığında, mütevazi bir tavır içinde olmasaydı, statüsüyle değerlendirip "Sen kimsin de benimle konuşmaya cesaret ediyorsun?" deseydi, sizce böyle bir masal ortaya çıkar mıydı? Bu masalın ana fikri; insanlara karşı ön yargılı olmayın ve eğer mutluluğu yakalamak istiyorsanız, kibirinizi bir kenara bırakın.

    Güzel ve çirkin- Belle

    En güzel masallardan biridir; Güzel ve çirkin Ancak gerçek hayata döndüğümüzde bir canavarı prense dönüştürmeye çalışmak biraz beyhude bir çaba olabilir. Dahası sonunda emeklerinizin boşa gittiğini ve kimseyi kendi isteği dışında değiştiremeyeceğinizi anlayıp büyük bir hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz de cabası. Bu hikayenin ana fikri; karşınızdaki kişiyi olduğu gibi kabul edip edemeyeceğinize bakmalısınız. Elbette herkesin ufak tefek kusurları olabilir. Zaman içinde bunlara çözüm bulmak mümkün. Ama canavardan prens yaratmak istiyorsanız, masallar diyarından biraz uzaklaşma zamanınız gelmiş demektir.

    Rapunzel

    Yağmur yağdığında size şemsiye tutan, arabanızın kapısını açan, su tesisatınız bozulduğunda tamir eden ve bunları sizi çok tanımamasına rağmen sadece bir fincan kahvenin hatırına yapan erkeklere son yıllarda pek rastlayamıyoruz! Kadınların hayallerini süsleyen, kendilerini ejderhalardan, kötülüklerden, korkunç devlerden koruyacak bu korkusuz kahraman, modern prensesinden sadece biraz yardım bekleyecektir. Elbette sizden beklenen Rapunzel gibi saçlarınızı kuleden sarkıtıp, prensinizin yukarı tırmanmasına yardım etmeniz değil. Siz, ihtiyacı oluğunda onu can kulağıyla dinlemeli, el ele dünyadaki tüm kötülüklerin ve sorunların üstesinden gelebileceğinizi ona hissettirmelisiniz. Bu cesur prens gerisini halledecektir.

    Uyuyan güzel

    Masalların içinde en ilginç ve etkili stratejisi olan prenses ise "Uyuyan Güzel". Bir kadın düşünün sadece uyuyarak, kirpiğini bile kıpırdatmadan, yakışıklı bir prens tavlasın ve sonsuza kadar mutlu yaşasınlar. Unutmayın, erkeklerin kendilerini "kahramanınız" gibi hissetmeye ihtiyaçları var. Elbette siz birçok şeyi kendiniz halledebilirsiniz. Ancak ona sizin için bir şeyleri halletme şansını verin. En azından size yardım etmeyi teklif ettiğinde "Ben hallederim" yerine "çok sevinirim" demeyi deneyin ve kahramanınızı bir öpücükle ödüllendirmeyi ihmal etmeyin!

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Ariel Aşk İlişkiler Kadın Haberler

    Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

    Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

    Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

    Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

    Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title