Haberler

    Küçük Evlere Ferah Dekorasyonlar: 7 Şahane Fikir

    Küçük yaşam alanları özellikle yoğun çalışan ev sakinleri için temizliği, bakımı ve sürdürülebilir düzeni kolay olan alanlardır ve mimari yapılara göre gelişen ve değişen mobilya teknolojileri de artık oldukça kullanışlı ve modüler mobilyalar üretiyor. Tabii küçük evleri maksimum verimle kullanabilecek şekilde dizayn edebilmek çok basit değil; ancak bazı ipuçları ve örnekleri inceleyerek siz de küçük evinizi ferah ve göz alıcı bir dekorasyonla döşeyebilirsiniz. İşte ilham verecek ve aynen kopya çekebileceğiniz XX örnek dekorasyon!

    1. Modüler mobilyalarla çok işlevli odalar

    (Resource Furniture / homify.com.tr)

    Eski tip çekyatların modası artık geçmiş olabilir. Ama yeni nesil çok işlevli mobilyalar özellikle stüdyo dairelerin ya da 1+1 dairelerin kullanım imkanlarını büyük ölçüde genişletiyor! Gece konforlu bir yatak, gündüz şık bir kanepe olan bu modüler mobilya örneği de yeni nesil fonksiyonel mobilyalara şık bir örnek.

    2. Depolama alanları için her boşluğu değerlendiren çözümler

    (Roberts 21st Century Design / homify.com.tr)

    Küçük evlerdeki en büyük sorun çoğunlukla yeterince depolama alanına sahip olunamaması oluyor. İşte bunun için küçük evlerde mümkün olan maksimum sayıda depolama alanı yaratmak ve dağınıklığı engellemek için yaratıcı fikirler üretmemiz gerekiyor. Oturma odalarında kullandığımız televizyon ünitelerinin bol çekmece ve raflı olması, çekmece ya da gizli depolama alanlarına sahip orta sehpalar tercih etmemiz ya da merdiven boşluklarını dolap ya da raflarla değerlendirmek hayatımızı kolaylaştıracak ve evimizi çok daha derli toplu ve ferah bir hale getirecek dekorasyon formüllerinden bazıları.

    3. Dikey bahçelerle gelen ferahlık ve tazelik

    (Butik Bahçe / homify.com.tr)

    Saksılar, vazolar vs. küçük ve dar alanlarda kalabalık yaratan aksesuarların başında gelir ve bu kalabalık da dağınık ve nahoş bir görünüme sebep olurken aynı zamanda da alan kullanımını zorlaştırır. Ama bu küçük evlerde çiçek yetiştirilemeyeceği anlamına gelmiyor tabii. Son yılların en yaygın dekorasyon trendlerinden biri de duvarlara asılabilen çiçekler ve bitkiler; yani dikey bahçeler!

    4. Modüler oturma grupları

    (Anna Maya / homify.com.tr)

    Modüler koltuklar küçük oturma odaları için ideal oturma grupları olarak öne çıkıyorlar. Genellikle L şeklinde dizayn edilen modüler koltuk yapıları hem köşe takımları olarak daha az yer kaplayarak konforlu oturma alanları yaratabiliyorlar hem de değişken yapıları sayesinde farklı şekillerde kullanılabiliyor ve estetik, şık ve dinamik bir atmosfer ortaya çıkarıyorlar.

    5. Yatak başı dolapları

    (Meero / homify.com.tr)

    Yatak odalarında son yıllara damgasını vuran trendlerden biri de yatak başına entegre edilmiş, hem harika görünümleriyle fark yaratan hem de alan tasarrufu sağlayan yatak başı dolapları! Küçük evlerde küçük odaları yatak odası yapabilmenin en güzel yolu bu takımlar.

    6. Dikey tasarımlar

    (IK Architects / homify.com.tr)

    Odaları genelde alışık olunan halleriyle yatay olarak değil dikey düşünerek tasarladığınızda çok daha kullanışlı bir alan kullanımı ortaya çıkaracağınızı görebilirsiniz. Bu örnekte yatak ünitesi yükseltilerek alt kısımlara çekmeceler eklenmiş ve bu da hem çarpıcı bir estetik ortaya çıkarmış hem de sıra dışı bir fonksiyonellik yaratmış.

    7. Derinlik yaratan duvar dekorları

    (Loft Design System / homify.com.tr)

    Üç boyutlu duvar kağıtları, duvarlarda derinlik yaratan ve odayı daha geniş gösteren motif ve desenler küçük odalara daha ferah bir görünüm kazandırmak ve içeriyi daha geniş göstermek için harika bir yöntem.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Loft Kadın Haberler

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Bakmadan Geçme

    Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

    İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title