Haberler

Kadın Şoför Direksiyona Geçti

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen kadın şoför direksiyon başına geçti.

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen kadın şoför direksiyon başına geçti.

Erciş Belediyesi, UKOME ile yaptığı görüşmede aldığı karar doğrultusunda toplu taşımacılıkta hizmet üretmek üzere kadın şoför alımı gerçekleştirdi. Yapılan alımda ilk olarak göreve başlayan Nefise Alkan (40), direksiyon başına geçti. Erciş'te toplu taşımacılıkta çalışan ilk kadın olarak tarihe geçen Alkan, hem önyargıları kırıyor hem de kendi ayakları üzerinde duruyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Erciş'e yerleşen Nefise Alkan, uzun süren pazarlamacılık işinden sonra otobüs şoförlüğüne başladı. Kısa sürede şoförlüğü öğrenen Alkan, kendisini yadırgayanların da takdir edenlerin de olduğunu söyledi. Filiz, kadın şoför olduğu için başlangıçta tedirgin olduklarını belirterek, "İlk zamanlarda insanlar araca binmeye korkuyorlardı. Şimdi ise araca bindiklerinde daha güvenli olduklarını söylüyorlar. Özellikle kadınların güven veren bakışları dikkate değerdi. Kadınlara güvenmeyen o bakışları artık çok az görüyorum" dedi.

Erciş'te 102 Nolu ulaşım hattında çalışan Alkan, amacının sadece direksiyon sallamak olmadığını, kadının toplumsal alandaki eşit temsiliyetine katkı sunmak istediğini söyledi. Alkan, "Amacım sadece direksiyon sallamak değil. Kadının yıllardır ihmal edilen toplumdaki eşit temsiliyetine katkı sunmak istiyorum. Kadının gasp edilen bütün hakları iade edilmeli" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Garip bir adam.:

Fatih Hasdmir kardeşim ercişte bölücü yok asıl sizsiniz bölücü elini vicdanına bırak akp döneminde çarşıda pislikten geçilmiyordu şimdi ne hırsızlık var nede vurgun talan. senin adaşın fatih çiftçi ercişi perişan etmedimi. alim çiftçi-şeref çiftçi-arif yaşar-cumali bülbül-karanlık ailesi istersen daha sayacağım ercişi talan edenleri.

10
1
yanıtYanıtla
Hargin:

Cumali bülbül eşşek arabası şöförüydü. Sonrasında akp ye bindi En sonda audi a6 ya biniyor. Sıçayım böyle adaletin içine.

yanıt0
yanıt0
Murat:

asıl bölücü sensin fatih hasdemir

7
1
yanıtYanıtla
Fatih Hasdemir ist.:

Ercişte bölücü istemiyoruz

4
2
yanıtYanıtla
Sami avcıbaşı:

Bu kadın pardon bu insan çünkü kadın deyince kızıyorlar, kürtleri kullanan bir ateisttir...

2
1
yanıtYanıtla
Fatih hasdemir İstanbul:

Ercişte erkek kıtlığımı var. Diva hnm. Biz bayan şöför istemiyoruz. Onların saçları uzun akılları kısadır.

3
0
yanıtYanıtla
Kafein:

Bune bütün erciş burda.

0
1
yanıtYanıtla
SORAN YOK:

Ehliyetimiz varmı soran yok o araçlar binlerce can taşıyor insan canı ucuz olmamalı

1
0
yanıtYanıtla
Fatih demirhas:

Bunlar dalga geçiyor. Diba hnm. Lütfen dalga geçmeyin. Abdurrahmanoviç nerde hiç görünmüyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title