Haberler

Kadın Olmayı ve Kadınları En Güzeli Lise Öğrencileri Anlattı

Nazilli Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gecikmeli 'Kadınlar Günü' programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Nazilli Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gecikmeli 'Kadınlar Günü' programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Lise ve okul öncesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle ilgi gören kadınlar günü programında mesleklerinde ilk olan kadınların tanıtılması, Oratoryo gösterisi, Müzik dinletisi ve Nazilli'deki kadınların el emeği sergisi ile sona erdi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Nikah Salonunda düzenlenen programa Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve çok sayıda protokol üyesi ile davetlinin katıldığı kutlamalarda konuşan Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu, Nazilli Nahit Menteşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü programını hazırladıkları için onur duyduklarını ifade etti.

1977 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan '8 Mart Dünya Kadınlar Gününün' ülkemizde düzenli olarak 1984 yılından itibaren kutlanmaya başlandığını hatırlatan Pamukoğlu; "Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Kısaca dünya kadın eli şekillenmektedir. Özellikle, milletimizin verdiği o büyük mücadele de; Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir. Müzik, sinema, spor, reklam ve tüketim endüstrisinin malzemesi haline getirilmiş kadını, toplumumuza 'özenilir' gösteren medya ve tüm etkinliklerin sanal büyüsü kadınlık değerini tahrip etmektedir. ve bunu da maalesef kadının toplumsal hayatta yer bulması gibi bir amaçla yapıldığı iddia edilmektedir. Kadın erdem abidesidir, asla nesne ve obje değildir. Ülkemizde yarım yüzyılı aşan demokrasi deneyimimize rağmen, Kadınımız toplumsal fonksiyonunu kendi ekseni etrafında yeterince ve gereğince oluşturamamış, yapılandıramamış, toplumsal bir gerçeklik haline getirememiş, kadınların toplumsal hayata, iş dünyasına ve siyasete katılımları hak ettikleri biçimde gerçekleşememiştir. Türk kadının hak ettiği yere geleceği, çocuklarımızın küçük yaşta evlendirilmeyeceği, kadınına şiddetin ve cinayetlerin sone ereceği ümidiyle" dedi.

EL EMEĞİ SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu'nun konuşmasının ardından ise Lise öğrencileri ve okul öncesi öğrencilerin birlikte sergilediği halk oyunları gösterisi ile devam eden programda özellikle miniklerin gösterisi ilgi ve beğeni topladı. Başsavcı Doğan Kaya'nın seslendirdiği 'Sen Olmasaydın' isimli şiiri programa ayrı bir renk katarken, program mesleklerinde ilk olan kadınların tanıtılması, Oratoryo ve müzik dinletisi ile devam etti. Program Nazilli Halk Eğitim Merkezi, Okyanus Derneği, Anneler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile Nahit Menteşe Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencilerinin yapmış olduğu 300'e yakın tablo ve birçok el işinin yer aldığı 'el emeği' sergisi ise protokol üyeleri ve davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Okulun el sanatları alanının yaptığı lavanta keseleri de kapıda konuklara dağıtıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nahit Menteşe Doğan Kaya Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title