Haberler

Kadın Çiftçiler İşin Ehli Olacak

Düzce’de kadın çiftçilerin eğitimine başladı.

Düzce'de kadın çiftçilerin eğitimine başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" protokolü çerçevesindeki eğitimlere Düzce İlinde başlandı.

Protokol ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınların tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri vb. konularda bilgi sahibi olmasını sağlamak, sosyal güvenlik konusunda farkındalık oluşturmak ve kurumlar arası işbirliğini geliştirmesi amaçlanıyor.

2013 yılında pilot olarak seçilen Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri ve Sakarya illerinde gerçekleştirilen proje ile 771 kadın çiftçiye ulaşıldı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu 23-27 Mart 2015 tarihleri arasında 5 gün sürecek eğitimlerin Beyköy Beldesi ve Nasırlı Köyü, Gölyaka İlçesi Saçmalıpınar Köyü, Gümüşova İlçesi Elmacık Köyü ve Kaynaşlı İlçesi Sarıçökek Köylerinde ikamet eden kadın çiftçilere yönelik olarak yapılacağını bildirdi. Eğitimde Kadına Yönelik Şiddet, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Türkiye'de Kadın-Erkek Eşitliği Alanında Mevcut Durum, Çocukta İletişim ve Olumlu Davranış Geliştirme, Kişi Hak ve Özgürlükleri, Sosyal Güvenlik ve çeşitli tarımsal konularının anlatılacağını ve eğitimlerde 100'ü aşkın kadın çiftçinin katılacağını söyledi.

Eğitim sonunda katılım sağlayan kadın çiftçilere Katılım Belgeleri ve çeşitli hediyeler verilecek yerli ve yabancı kaynaklardan yararlanarak projeli çalışmalar yapması teşvik edilecektir. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title