Haberler

Kadıköy'De Nükleer Karşıtı Miting

Türkiye'nin Birçok Yerinden Gelen Yüzlerce Çevreci, Çernobil Nükleer Kazasının 24. Yılı Nedeniyle Kadıköy Meydanı'nda Miting Düzenledi.

Türkiye'nin birçok yerinden gelen yüzlerce çevreci, Çernobil Nükleer kazasının 24. Yılı nedeniyle Kadıköy Meydanı'nda miting düzenledi.

Eylemciler sık sık "Dereler özgürdür özgür akacak. Hasankeyf bizimdir bizim kalacak. Munzur darda sarı yazma isyanda" şeklinde slogan atarak çevre katliamlarına dikkat çekti.

Çernobil Nükleer kazasının 24. Yılı nedeniyle, Karadeniz, Ege, Akdeniz gibi bölgelerden gelen yüzlerce çevreci, Tepe Natılıus'tan Kadıköy Meydanı'na doğru yürüdü. Kadıköy Meydanı'nda düzenledikleri mitingde bir araya gelen çevrecilerin eylemi, Engin Yörükoğlu ve hayatını kaybeden diğer çevreciler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

"MUNZUR DARDA DERSİM İSYANDA"

"Çok geç olmadan siyanürlü altına hayır. Derelerimiz özgür akacak. Munzur darda dersim isyanda. Dersim'de baraj istemiyoruz. Yaşamı yok eden enerjileri durdurmak için geliyoruz. Dicle özgür akacak. Nükleersiz yaşam ve özgür dereler için isyan ediyoruz." Şeklinde pankart ve döviz taşıyan yüzlerce eylemci çevre katliamlarına 'dur' dedi. Eylemciler sık sık "Dereler özgürdür özgür akacak. Hasankeyf bizimdir bizim kalacak. Munzur darda sarı yazma isyanda"şeklinde slogan atarak çevre katliamlarına dikkat çekti.

"BARAJ İSTEMİYORUZ"

Mitinge yediden yetmişe katılan her kesimden katılan çevreciler, Nükleer santrallere ve barajlara karşı olduklarını söyleyerek, "Çevreyi yok eden barajları istemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

ÇEVRECİLER YERLERE YATTI

Yürüyüş sırasında küçük bir skece de yer veren eylemciler, sren sesinden sonra ölü gibi yerlere yattı. Çevreciler, ardından 'İsyan, isyan' diyerek miting alanına doğru koşmaya başladı.

PELİN BATU DESTEĞİ

Kadıköy'de yapılan mitinge destek vermek için geldiğini söyleyen gazeteci Pelin Batu da, çevre katliamlarına dur demek için mitinge katıldığını söyleyerk, çevreye zarar veren barajlara karşı olduğunu söyledi.

"HER YERDE MUNZUR'UN HUKUKU GEÇECEK"

Miting Tertip Komitesi Başkanı Hasan Şen, yaptığı konuşmada 'Çernobil kazasına' dikkat çekerek, "Son 10 yılda hidroelektrik ve baraj yapımına hız verildi. Binlerce yılda ortaya çıkan tarihi ve kültürel yapılar yok edilmeye başlandı. Karadeniz'in yemyeşil alanları kar amaçlı şirketlere peşkeş çekiliyor. Karadeniz'de sular kirleniyor. Suyumuza ekmeğimize göz koydular. Karadeniz'in Fırat'ın ve Dicle'nin sahibi halktır. Bundan sonra her yerde Munzur'un hukuku geçecek Tayyip'in hukuku değil. Biz hukukumuzu koyacağız. Ama zaten doğa hukukunu koyacak. Çünkü suyun intikamı kötü olacak. HES'e hız verildi. Onların derdi başka sermayelerine daha fazla sermaye katmak. Onun için direnmek için buradayız. Tarih kültür nehir onların umurunda değil. Artık yeter. Kimse bizi durduramayacak. Tarihi bir gün yaşıyoruz. İlk defa toplumsal hareketler başkalarına ihtiyaç duymadan kendi dertleri için bir araya geldi. Mücadeleye devam edeceğiz. Sularımız özgürce akana kadar savaşacağız." diye konuştu.

"RIFAT ILGAZ'IM DARDA SARI YAZMAM İSYANDA"

Loç Vadisi Platform Başkanı Erdinç Ay da yaptığı konuşmada çevre katliamlarına dikkat çekerek, "Rıfat Ilgaz'ım darda sarı yazmam isyanda' diyerek tepkisini dile getirdi.

ÇEVRECİLER İLKAY AKKAYA KONSERİ İLE COŞTU

Kadıköy Meydanı'nda toplanan çevrecilere destek için sahneye çıkan sanatçı İlkay Akkaya, seslendirdiği türkülerle çevrecileri coşturdu. Çevreciler, İlkay Akkaya'nın yanı sıra sahne alan köçeklere, dans ederek eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title