Haberler

Kadem Antalya'dan Yeni Anayasa Semineri

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği Kumluca’da “ Kadın Gözünden Yeni Anayasa” konulu seminer düzenledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği Kumluca'da " Kadın Gözünden Yeni Anayasa" konulu seminer düzenledi.

Seminerde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Hilal Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasını anlattı. Seminere, Kumluca Kaymakamı Polat Kara'nın eşi Meltem Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin'in eşi Kadriye Girgin, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, bugüne kadar 'hayır' diyerek özellikle kadınların engellendiğini, artık 'evet' deme zamanı olduğunu söyledi. Taş, "Daha güçlü bir Türkiye için, istikrar için, daha güçlü ekonomi için gelin eksik olmayın. Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edelim" dedi.

Halk oylamasına kısa bir süre kaldığını hatırlatan Hilal Yazıcı, anayasa maddeleri hakkında bilgiler vererek,18 maddeyi tek tek anlattı. Yazıcı, daha sonra kadınların sorularını da yanıtladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Meltem Kara Kumluca Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title